Testkoking fullført.

Kokte opp 100 liter vann, tok tempen på forskjellige tidsintervaller.

Jeg brukte 2 forskjellige gassflasker slik at det ikke ble noe problem med ising på flaskene.

Brukte også hørselvern med radio, det bråker overraskende mye.

Under oppvarmingen ble også varmeskjoldet så varmt at det ble rødglødene, fra bunnen og 15 cm opp på sidene.

Jeg brukte kokekaret til høyre på bildet og jeg brukte gassbrenneren som vist på bildet.

Her er resultatet:

starttemp på vannet                        7,5 grader

                                   4 min        24    "
                                 10 min        50    "
                                 15 min        70    "
                                 20 min        90    "
                                 22 min        Foss koking                                      
 

Vedlegg

  • DSC_0190.JPG
    DSC_0190.JPG
    247,5 KB · Sett: 246
  • DSC_0102.JPG
    DSC_0102.JPG
    399,9 KB · Sett: 243
  • DSC_0103.JPG
    DSC_0103.JPG
    255 KB · Sett: 246
Ramsvatn skrev:
Brukte også hørselvern med radio, det bråker overraskende mye.

du kan stille volum på radio hvis det er for høygt  ;D

Gassbrenneren som du har er heimelaget? hvor kan jeg kjøpe en slikk en for den er sikkert mye billigere enn en brenner fra Petit (ca 800-900 kroner)
 
Jeg har selv prøvd med en industribrenner til ølkoking men gikk over til "krabbeokertypen" etter et par kokinger. Det går med uforholdsmessig mye gass med en industribrenner, og varmen blir veldig konsentrert. Det er ikke behov for så mye effekt som industribrenneren gir. Du skal jo tross alt varme opp vørteren fra ca. 60 grader til kokepunktet, og du har god tid til det (60-90 minutt mens du siler).
 
Tilbake
Topp