the alchemist el hefe

fant oppskrift i boken IPA av Mitch Steele. Virker spennende.
Har noen spørsmål.

Den skal tørrhumles med 6.7g / L simcoe på 6 grader. Første gang jeg ser tørrhumling på så lav temperatu. Og det virker som store mengde. Hva er poenget med dette?

Det anbefales å bruke coban gjær. Den er ikke lett å få tak i. Hvilken gjær kan den erstattes med?

Denne og mange oppskrifter i boken har omstikk før tørrhumling. Det blir som regel ikke anbefalt her på forumet. Bør jeg gjøre det? Oppskriften sier jo 14 dagers tørrhumling.
 
Ta en titt på denne. Conan-gjæren er ganske unik http://www.themadfermentationist.com/2013/11/conan-ipa-and-yeast.html

Eneste grunnen jeg kan tenke meg å tørrhumle på såpass lav temperatur er å bremse ned på eventuell resterende gjæraktivitet, og hjelpe med å få så mye som mulig til å samle seg på bunnen. Jeg foretrekker å begynne tørrhumling på slutten av primærgjæringen slik at gjæraktivteten kan hjelpe med å bryte opp humlen.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp