nja.... anbefales det ikke grovere kværning for bryggemaskiner en for BIAB ? for å få et optimalt utnyttelse av malten ? Mener jeg både har blitt fortalt det av de som jobber i Bryggselv og lest det på div fora, bla her.
Har ingen vitenskapelig bevisførsel for utsagnet, refererer bare hva jeg mener å huske å ha blitt fortalt eller lest.
Det blir jo øl uansett da, så hvor viktig er det egentlig ?
Kværner man kaffe til espresso så skal kværninga være superfin. Da økes overflaten på kaffen i forholdt til en bønne. Altså kontaktflate mot vannet. Samme vil jeg tro gjelder for malten også, men man må ikke kværne for fint da den kan gå igjennom biabposen eller meskesil?
nja.... anbefales det ikke grovere kværning for bryggemaskiner en for BIAB ? for å få et optimalt utnyttelse av malten ? Mener jeg både har blitt fortalt det av de som jobber i Bryggselv og lest det på div fora, bla her.
Har ingen vitenskapelig bevisførsel for utsagnet, refererer bare hva jeg mener å huske å ha blitt fortalt eller lest.
Det blir jo øl uansett da, så hvor viktig er det egentlig ?
I en enkel verden, skreiv jeg. Den grovere kverninga til bryggemaskiner er for at amatører som setter sirkulasjonspumpa på full blås under mesking ikke skal få stuck mash og overflow i maltrøret. Det er ingenting i veien for at man kan praktisere BIAB i en kompaktbrygger. Jeg kverner på 1.0 mm til min Brewtools B80. Det er til slutt hva man er komfortabel med, men da er man ikke i en "enkel" verden lenger, og har tilpasset kverning til min egen bryggerprosess. Det går an å spørre om å få kverna setta til BIAB når man bestiller.
I en enkel verden, skreiv jeg. Den grovere kverninga til bryggemaskiner er for at amatører som setter sirkulasjonspumpa på full blås under mesking ikke skal få stuck mash og overflow i maltrøret. Det er ingenting i veien for at man kan praktisere BIAB i en kompaktbrygger. Jeg kverner på 1.0 mm til min Brewtools B80. Det er til slutt hva man er komfortabel med, men da er man ikke i en "enkel" verden lenger, og har tilpasset kverning til min egen bryggerprosess. Det går an å spørre om å få kverna setta til BIAB når man bestiller.
er jo ikke alle kompaktbryggere som kan justere hastighet på pumpa da. Jeg kan ikke det på min Speidel f.eks og da blir det vel litt feil å bruke amatørbegrepet når det er en hardware-begrensning ?
Speidels pumper jobber mot trykket i mesken for å få vørteren gjennom og flowen vil justere seg selv.
Når man skyller andre veien er det ikke noe motstand, og må man ha noe som begrenser flowen, vanligvis en kran eller justering av farten på pumpa.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.