Hei
Beklager hvis det allerede finnes en tråd på dette, men jeg fant den ikke. Jeg lurer litt på hvordan jeg best mulig, og med lavest risiko for infeksjon tilsetter fruktpure fra ferdigpakke i brygget mitt.
Jeg har kjøpt mango-pure og skal tilsette dette i en APA jeg har brygget. Jeg forstår at pureen er sterilt pakket og skal bare være å tilsette i brygget.
1) Er det da nok å bare helle oppi 200ml i brygget, sette på lokket og la det stå til - eller bør jeg stikke om til et nytt gjærkar og så tilsette mangopureen?
2) Jeg er usikker på om dette blir noe bra, og kunne tenke meg å dele batchen i to gjærkar. Hadde det vært en ekstremt dum ting å gjøre å tappe over halvparten av brygget i gjærkar 1 over i gjærkar 2 for å tilsette mango? På den måten får jeg noen flasker med vanlig APA og noen flasker med Mango-APA.
Stormgjæringen er så og si ferdig og jeg tenker på å tilsette mango i morgen. Hva kommer til å skje da? Kommer OG til å gå opp og gjæring starte igjen?
Beklager hvis det allerede finnes en tråd på dette, men jeg fant den ikke. Jeg lurer litt på hvordan jeg best mulig, og med lavest risiko for infeksjon tilsetter fruktpure fra ferdigpakke i brygget mitt.
Jeg har kjøpt mango-pure og skal tilsette dette i en APA jeg har brygget. Jeg forstår at pureen er sterilt pakket og skal bare være å tilsette i brygget.
1) Er det da nok å bare helle oppi 200ml i brygget, sette på lokket og la det stå til - eller bør jeg stikke om til et nytt gjærkar og så tilsette mangopureen?
2) Jeg er usikker på om dette blir noe bra, og kunne tenke meg å dele batchen i to gjærkar. Hadde det vært en ekstremt dum ting å gjøre å tappe over halvparten av brygget i gjærkar 1 over i gjærkar 2 for å tilsette mango? På den måten får jeg noen flasker med vanlig APA og noen flasker med Mango-APA.
Stormgjæringen er så og si ferdig og jeg tenker på å tilsette mango i morgen. Hva kommer til å skje da? Kommer OG til å gå opp og gjæring starte igjen?