Jeg har hatt problemer med utnyttelsesgrad den siste tiden, og det siste brygget fikk jeg bare ut 32 i SG når det burde ha vært på 48. Bruker en Speidel 20 og mistenker at pumpen er defekt, men må undersøke mer.
Men det jeg lurte på var om det kunne vært en ide å tilsette mango under gjæring. Brygget har nå gjæret i 2 dager og er godt i gang, men jeg er veldig usikker på om det er trygt og om det kan gå infeksjon i ølet når man gjør dette. Dette er også et ølsett ( 7 fjell dopamine addictive pale ale ) som jeg ikke har prøvd før, så jeg er usikker på om mango passer inn her.
Så:
- Noen som har prøvd denne ølen?
- Tro på at en kilo med mango vil fungere som tilsetning under gjæring?
- Når bør den tilsettes for å sikre smak og litt mer alkohol i brygget?
- Hvilke forhåndsregler bør jeg ta for å unngå infeksjon?
Setter pris på alle tilbakemeldinger!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Men det jeg lurte på var om det kunne vært en ide å tilsette mango under gjæring. Brygget har nå gjæret i 2 dager og er godt i gang, men jeg er veldig usikker på om det er trygt og om det kan gå infeksjon i ølet når man gjør dette. Dette er også et ølsett ( 7 fjell dopamine addictive pale ale ) som jeg ikke har prøvd før, så jeg er usikker på om mango passer inn her.
Så:
- Noen som har prøvd denne ølen?
- Tro på at en kilo med mango vil fungere som tilsetning under gjæring?
- Når bør den tilsettes for å sikre smak og litt mer alkohol i brygget?
- Hvilke forhåndsregler bør jeg ta for å unngå infeksjon?
Setter pris på alle tilbakemeldinger!
Sent from my iPhone using Tapatalk