Hei, jeg har sett på en del oppskrifter i helgen men det er en ting jeg ikke helt skjønner med tanke på tilsetting av humle.
Det står for eksempel 10 gram med cascade kokes i 0 min.
Betyr dette at man skal tilsette humlen når det er ferdig å koke, for å så ta den ut etter kjøling er ferdig?
Gjorde dette selv i ett brygg jeg lagde nå på lørdag. virket ganske lovende
hadde følgende humle:
8g Galena 60 min
10g Galena 30 min
5g cascade + 7 gram palisade 10 min + littegranne sukker.
og slik som forklar over med 10 g cascade
Varmet opp 4kg med pale ale malt og 1 kg hvete 69 grader i ca 65 min
Hadde i safale us-05 og går unna som bare juling nå. hadde 34 "plopp" på et minutt
vørteren ble 19 liter og jeg lagde en kjølespiral mens jeg varmet vørteren. brukte totalt 30 min fra kjøling 100-23 grader
Det står for eksempel 10 gram med cascade kokes i 0 min.
Betyr dette at man skal tilsette humlen når det er ferdig å koke, for å så ta den ut etter kjøling er ferdig?
Gjorde dette selv i ett brygg jeg lagde nå på lørdag. virket ganske lovende
hadde følgende humle:
8g Galena 60 min
10g Galena 30 min
5g cascade + 7 gram palisade 10 min + littegranne sukker.
og slik som forklar over med 10 g cascade
Varmet opp 4kg med pale ale malt og 1 kg hvete 69 grader i ca 65 min
Hadde i safale us-05 og går unna som bare juling nå. hadde 34 "plopp" på et minutt
vørteren ble 19 liter og jeg lagde en kjølespiral mens jeg varmet vørteren. brukte totalt 30 min fra kjøling 100-23 grader
Sist redigert: