1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Ting å kjøpe før 350 kr grensa forsvinner?

En tråd i 'Utstyr' startet av Kaffewit, 26 Nov 2018.

 1. Oberstbräu

  Oberstbräu
  Expand Collapse
  Fylkesstyre

  Bare det som sendes i posten. Annen frakt har ikke vært subsidiert.
   
 2. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Er det noen som har skjønt hvordan den nye ordningen kommer til å fungere? Den skal gjelde fra 1. april 2020, så detaljene bør være klare ganske snart.

  350 kroners grense forsvinner fra 1. januar for mat, men det er vel ikke så mange som har kjøpt råvarer innenfor grensa. Det kan kanskje gjøre gjær- og humlekjøp fra utlandet litt dyrere.
   
 3. Amarillo

  Amarillo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oppdal
  Ja, litt forvirrende dette. Klær skal være avgiftsfritt opp til 3000,-?
  Men det som er bra er at det pålegges utenlandske nettbutikker å kreve inn momsen, da slipper vi gebyret som Posten krever inn i dag for tollbehandling. Hvis det blir sånn er det helt greit å betale moms for småkjøp.

  Men det jeg ikke forstår er at de ikke kan vente til 2021 når EU skal innføre sitt nye, forenklede system for netthandel med utlandet.
   
 4. YngveKL

  YngveKL
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Må innrømme at jeg ikke skjønner alt dette..., Er det noen som enkelt kan forklare? Ta utgangspunkt i en dings fra Kina/Wish/Alibaba som i dag koster meg kr 50 (alt inkludert) ferdig mottatt i postkassen hjemme... Hva vil denne koste meg etter nyttår/01.04.20?
   
 5. Amarillo

  Amarillo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oppdal
  Forhåpentligvis 62,50 hvis Postens gebyr forsvinner.
   
  YngveKL liker dette.
 6. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Klær skal være tollfritt opp til 3.000 kr. I dag er klær noe av det eneste som har toll, og reglene der er ikke helt rett fram.

  For klær opp til 3.000 kr skal det altså kun betales merverdiavgift. Det vil si at en norsk butikk som importerer bukser fra USA må betale toll for disse når de importeres og du må betale merverdiavgift til butikken når du kjøper den. Dersom du kjøper den samme buksa direkte fra USA eller fra Zalando i Tyskland betaler du kun merverdiavgift. Kommer den samme buksa fra et land Norge har frihandelsavtale med eller som er mellominntektsland i GSP-systemet er den uansett tollfri.

  Og hva hvis nettbutikken ikke gjør dette? Jeg regner med at det da blir vanlig fortolling?

  Høres litt ut som det svenske systemet.

  Fordi det er politikk og ble en politisk sak i fjor. Da ble det "umulig" å utsette dette et år, selv om det sikkert hadde vært fornuftig på mange måter.
   
  YngveKL liker dette.
 7. Amarillo

  Amarillo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oppdal
  Ok, var ikke klar over at det var toll på klær.


  Det er selvsagt et problem, men hvis de store gjør det er mye gjort. Jeg mener Ebay for et par år siden la på moms på kjøp over 350 kroner til norske kunder, men at det forsvant igjen?


  Ja, det er problemet, synd at de ikke kan se fornuften i å vente noen måneder.
   
  #67 Amarillo, 7 Okt 2019
  Sist redigert: 7 Okt 2019
 8. TurboJens

  TurboJens
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Jeg ser ikke helt for meg at mindre aktører vil inndrive moms fra norske kunder. Dette er typisk en løsning større aktører kan benytte seg av, eller om man f.eks oppretter et firma som er i utlandet men nærmest fremstår som en norsk nettbutikk. (F.eks som NetOnNet, Dustinhome etc)

  Ser heller ikke muligheten for at man kan pålegge nettbutikker å inndrive dette, hvor stammer denne opplysningen fra?

  Om eventuelt ebay er villige til dette er en annen sak, hvis de f.eks hadde måtte sjekke om det er toll på varene så ville det sette enorme krav til kategorisering av varer.

  Så 50kr blir nok 220kr.(Postens gebyr er 158kr, men det sies det skal settes markant ned)

  Man kan fortolle selv gratis på Tvinn, men problemet er vel at samtlige speditører prøver å gjøre det for deg, eneste jeg kan huske ha bedt om tillatelse til å fortolle på vegne av meg er Posten.

  Tvinn-Internett 3.1
   
 9. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Her er pressemeldinga:
  Statsbudsjettet

  Norske myndigheter kan ikke pålegge utenlandske nettbutikker dette, men de kan, for eksempel, kreve fortolling av varer som kommer til grensa uten at merverdiavgift er betalt på forhånd.
   
  YngveKL liker dette.
 10. TurboJens

  TurboJens
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Men speditørene tar for øvrig et ekspedisjonsgebyr selv om du fortoller selv, så blir ikke mye rimeligere. Det er ingen ekstra utgift for de, så rett og slett en straff for at du ikke lar de fortolle for deg.

  Leste pressemeldingen. Det gjør det relativt enkelt for f.eks ebay at det er kun moms som innkreves. Varer med toll skal uansett fortolles på nytt inn til Norge, selv om moms er betalt. Så hvis de er med på dette så blir det lite forskjell i totalkostnad, men de vil vel muligens ta litt for tjenesten. (Gitt at speditører ikke uansett vil ha ekspedisjonsgebyr)

  Det vil vel bare skille mellom en registrert og uregistrert forhandler/salgsplattform ja. I praksis vil det vel bare si at det blir flere (og større) registrerte enn det er i dag.
   
 11. YngveKL

  YngveKL
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Takk, det blir ikke krisestemning i heimen her pga det der :) Regner med at alle "seriøse" store aktører velger å kreve inn mva for å beholde kundemassen i Norge.
   
 12. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Seriøse og store, kan vi kanskje legge til. Så er spørsmålet om AliExpress, Wish og eBay er seriøse. Kjenner jeg er litt skeptisk.
   
  TorfinnS og YngveKL liker dette.
 13. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Man kan jo kanskje være litt optimistisk å tro at de store vil implementere dette i frykt av å kanskje miste kunder som potensielt går over til andre butikker som har dette implementert for å gjøre hele handelen enklere for seg selv. Jeg vet at jeg nok ville gjort det, med mindre systemet blir latterlig enkelt ellers, hvis jeg finner samme/tilsvarende vare et annet sted. men det kan jeg aldri tro at det blir hvis folk her i landet skal bestemme hvordan det skal fungere og koste. Da må man sikkert sende fax og to kopier i brevpost på innbetalt mva i postbanken.
   
  YngveKL liker dette.
 14. YngveKL

  YngveKL
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Er ukjent med Wish og Alibaba, men har handlet en del på eBay, og ja, de har jo en grei administrasjon, har fått tilbake penger flere ganger for mangler, dårlige varer etc. :)
   
 15. Amarillo

  Amarillo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oppdal
  Tror ikke Tollvesenet har gått over til fax enda, du må bruke telegrafen, og pengene må du sende med diligencen til Wells Fargo.
   
  YngveKL, Preacher og Miguel liker dette.
 16. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Noe av problemet vil nok bli at pakkene det er betalt merverdiavgift for må merkes eller registreres på et eller annet vis i tillegg til at selgeren må være registrert i Norge på et eller annet vis.

  Et firma som eBay eller Alibaba kan kanskje vurdere at det er verdt å registrere seg i Norge og implementere norsk merverdiavgift i sine systemer, men problemet er at de bare er markedsplasser der andre selger sine varer. Mange av disse sender varene sine selv, så de må også støtte dette på et eller annet nivå.

  Postnord i Sverige har en avtale med Wish som kan gi et lite hint om hvordan det kan virke for "kinapakker":
  Vanliga frågor och svar om avtalet med Wish | PostNord

  For store aktører med egen logistikk, som Amazon og Zalando, er det jo ei annen historie. De vil neppe miste det norske markedet.
   
  YngveKL liker dette.
 17. janegils

  janegils
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Amazon innførte systemet med innkreving av mva for ei god stund tilbake.
   
 18. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Dette har iallefall vært ganske standard når man kjøper software. Men forskjellen er vel at en pakke blir sendt fysisk, mot at kjøper får varen rett over nett. Antar det er sånn at Amazon pakker kanskje kommer med en QR-kode eller noe, eller iallefall en eller annen form for informasjon om at dette er betalt helt ut for?
   
 19. Amarillo

  Amarillo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oppdal
  #79 Amarillo, 18 Okt 2019
  Sist redigert: 18 Okt 2019
 20. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  msevland liker dette.

Del denne siden