Tips til førstebrygg på Speidel 20l

Når tilsettes Irish moss? Og hvor mye? Brygger en batch på 23 liter vann til mesk og 6 liter til skylling.
Og er det bruk for gjærnæring ved bruk av tørrgjær US-05?
 
1 teskje irish moss ved 15 min. igjen av kok. Jeg slenger alltid oppi en halv teskje gjærnæring uansett gjær. Nødvendig er det sikkert ikke.
 
"Dritt"? Du mener det som ølet ditt er laget av til å begynne med? :) nei - ingen fare, noen tømmer alt fra kokekar til gjæringskaret såvidt jeg vet.
 
Hehe, jeg var bare litt for rask når jeg skulle fylle gjæringskaret.. Tømte hele koken over, og det var ikke planlagt i utgangspunktet! Får skylde på klokka og lite erfaring. Ble bare så forbanna for at jeg ikke gjorde det som var planlagt.

Men godt å høre at jeg ikke har ødelagt alt!
 
Hvis du coldcrasher det før flasking/fating så bunnfeller det stort sett veldig godt og kompakt, slik at du minimerer sedimenter i ditt ferdige produkt.
 
Mesket med 23 liter vann og skyllet med 6 liter.. Koketid på vørter i 75 min.. Endte opp med et sluttresultat på 17,5 liter.. Hørtes ikke det veldig lite ut?
 
skulle det bli 1060 eller kanskje lavere siden mye vann er kokt bort, i såfall er det bare og erstatte fordampet vann.
 
Tilbake
Topp