Har planer om å lage en Belgisk Wit i morgen og ser for meg følgende oppskrift.
3 kg Pilsmalt
3 kg Hvetemalt
2 tilsetninger med saaz, en på 60 min og en på 5 min - IBU 17-18
tilsette 25g knuste korianderfrø, 40 g appelsinskall og portafloc på 5 min
Gjæres på 20 grader med WLP400 Belgian Wit, Har laget en 1-liters starter til denne....
Noen som har noen gode kommentarer til dette, ser for meg å meske på 66 grader, for å få et litt tørrere øl, men er ikke sikker på om det er riktig til denne typen. Hadde håpet å få et friskt, lett og godt øl. Er 20 grader litt varmt for denne gjæren? Vil jeg få MYE estere? :jaha:
3 kg Pilsmalt
3 kg Hvetemalt
2 tilsetninger med saaz, en på 60 min og en på 5 min - IBU 17-18
tilsette 25g knuste korianderfrø, 40 g appelsinskall og portafloc på 5 min
Gjæres på 20 grader med WLP400 Belgian Wit, Har laget en 1-liters starter til denne....
Noen som har noen gode kommentarer til dette, ser for meg å meske på 66 grader, for å få et litt tørrere øl, men er ikke sikker på om det er riktig til denne typen. Hadde håpet å få et friskt, lett og godt øl. Er 20 grader litt varmt for denne gjæren? Vil jeg få MYE estere? :jaha: