FrodeSy
Norbrygg-medlem
Skal snart sette mitt 2. ølsett. Har derfor liten erfaring, så for å få et best mulig resultat hadde jeg satt pris på tips / innspill fra mere erfarne bryggere (i den grad jeg tør å kalle meg brygger før / om jeg tar steget fullt ut til all-grain). Jeg har allerede forstått at jeg skal bytte ut sukker med spraymalt, at jeg kanskje burde skaffe meg annen gjær sjøl om mange ser ut til å mene at Muntons gjær funker fint samt at jeg må koke / tilsette smaks- og aromahumle.
Jeg liker mine stouts, portere etc mer bitre og tørre enn søte, gjerne med smak av godt brent kaffe og (salt)lakrispreg. Er for så vidt også åpen for andre krydder, men slik at de ikke tar overhånd på det "smaklige resultatet". Har dere noen tips her?
N.d.g. FG fikk jeg på mitt første sett (Muntons traditional bitter) 1.013 etter 12 dager på plastfat. Pga lengden på fat tok jeg ikke sjansen på å vente lenger da jeg var redd den resterende lille gjæringsrest ville bli for lite til å få ok karbonisering. Er det noe i det? Flere har hevdet problemer med å få FG på ølsett under 1.015, så om det er korrekt, så skal vel 1.013 være et ok resultat.
På forhånd, tusen takk for innspill
Jeg liker mine stouts, portere etc mer bitre og tørre enn søte, gjerne med smak av godt brent kaffe og (salt)lakrispreg. Er for så vidt også åpen for andre krydder, men slik at de ikke tar overhånd på det "smaklige resultatet". Har dere noen tips her?
N.d.g. FG fikk jeg på mitt første sett (Muntons traditional bitter) 1.013 etter 12 dager på plastfat. Pga lengden på fat tok jeg ikke sjansen på å vente lenger da jeg var redd den resterende lille gjæringsrest ville bli for lite til å få ok karbonisering. Er det noe i det? Flere har hevdet problemer med å få FG på ølsett under 1.015, så om det er korrekt, så skal vel 1.013 være et ok resultat.
På forhånd, tusen takk for innspill