Tips til stout eller porter som modnes på eikefat?

Kom over et rimelig fat som er blitt brukt til whisky. Hadde ikke noe konkret plan for bruk av fatet, så keg handlet litt på impuls.... Men nå som jeg har det, så må det jo komme til sin rett. Planen er å brygge 2-3 brygg som skal ha litt whiskypreg. Slik jeg forstår det er whiskysmaken litt oppbrukt etter det, så etter det blir det surøl på fatet. Men har noen en god oppskrift på en stout eller porter som passer med litt whiskypreg? Ser for meg noe imperial-aktig.....
 
Jeg ville gått for noe enkelt, som Kinn Bresjnev, bare høyere OG, ca 1100. 77% MO, 13% brown, 10% black. Engelsk gjær og Fuggles. Tror det forhindrer at whisky-smaken drukner.

Hvor fikk du forresten tak i det?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Enkelt høres fornuftig ut. Skal sjekke ut Bresjnev oppskriften. Kjøpte fatet fra John Emerald distilling company. Måtte ty til Jetcarrier for å få det over dammen.
 
Etter min mening har stouts som fatlagres godt av litt fylde fra før så det ikke ender opp for
tynt, hadde ikke hat noe imot over 1.100 og sikt på en forholdsvis høy FG
 
Tilbake
Topp