Tips til wit\weiss for nybegynner

Espeland: Det har roet seg litt hos meg også. Jeg har ikke målt enda, kan gjøre det i kveld når jeg kommer hjem fra jobb. Jeg pleier å stikke om til ny dunk for å blande med sukkerlake og så tappe på flaske. Så lenge du har en grei hevert så klarer du nok å stikke om uten at det blir med for mye grums.
 
Jeg flasket min i dag. Brukte 170g sukker med 3,5dl vann for å få et CO2 volum på ca 3,5 (19 liter, 20 grader). Min hadde også en FG på 1010.
 
Tolmodigheten vår nådde sin grense i går, og vi smakte på en av flaskene. Det var en positiv opplevelse, og vi gleder oss veldig til å smake på ølet etter et par uker for å sammenligne. Det var ganske lite ettersmak, men det var godt - kanskje en anelse søtt!

Vi åpnet også en flaske nr 2 som må ha fått en infeksjon, for den lukta rart og skummet veldig over. Smaken var OK, men ikke verdt å drikke på trass.
 
Tilbake
Topp