Finn Berger
Moderator
Det var slurvete skrevet; jeg skulle presisert at den mjølkesyra den sprayes med, er "naturlig" framstilt: Fra Weyermanns nettside: Contains natural lactic acid derived from un-hopped beer wort. Jeg regner med at det er "sauergut" det er snakk om, og som mjølkesyra altså utvinnes av.Den er nok ikke sprøytet med melkesyre, da ville den ikke passert reinheitsgebot. Malt er dekt med melkesyrebakterier fra naturens side, så den er fuktet, holdt våt en periode for å la melkesyrebakteriene starte sin jobb, og tørket. Det er derfor man har som regel å ikke håndtere malt samme sted du fermenterer, da maltstøvet er en effektiv inokulasjon av lactobacillus.
Det kan sikkert gjøres slik du framstiller det, også. Men Weyermann sprayer altså faktisk med mjølkesyre. Det som er viktig, er uansett å være klar over at dette maltet er skummelt fordi støvet inneholder større mengder lactobacillus enn annet maltstøv. (Trur jeg, i alle fall - det er kanskje mulig at utvinningsprosessen tar knekken på bakteriene?)
Sist redigert: