Hei,
Prøvde søke i forum først men fant ikke tråd som diskuterte spm jeg har.
Skal ha en fest i slutten av juli og har litt dårlig tid mtp brygging (småbarnsfar og tidsoptimist...). Brygger på en beerbrew 30 og har kjøleskap med temp kontroll for gjæring i speidel 30 liters dunk. Deretter lukket overføring til 19l fat.
Det jeg lurer på er om det lar seg gjøre å brygge to 25 liters batcher rett etter hverandre (back to back) med Stigbergets West Coast, for å så overføre en og en batch til en speidel 60 liters dunk for gjæring i kjøleskap med temp kontroll. Er det noen større risiko knyttet til usmak/andre problemer jeg ikke klarer se for meg nå ved å gjøre det på denne måten? Pitcher jeg all gjæren etter jeg har tilsatt batch nr 2? Eller pitcher jeg gjær for brygg 1 sammen med batch 1, og deretter pitche gjær for brygg 2 med batch 2? Takk for hjelpen! -Bjørnar
Prøvde søke i forum først men fant ikke tråd som diskuterte spm jeg har.
Skal ha en fest i slutten av juli og har litt dårlig tid mtp brygging (småbarnsfar og tidsoptimist...). Brygger på en beerbrew 30 og har kjøleskap med temp kontroll for gjæring i speidel 30 liters dunk. Deretter lukket overføring til 19l fat.
Det jeg lurer på er om det lar seg gjøre å brygge to 25 liters batcher rett etter hverandre (back to back) med Stigbergets West Coast, for å så overføre en og en batch til en speidel 60 liters dunk for gjæring i kjøleskap med temp kontroll. Er det noen større risiko knyttet til usmak/andre problemer jeg ikke klarer se for meg nå ved å gjøre det på denne måten? Pitcher jeg all gjæren etter jeg har tilsatt batch nr 2? Eller pitcher jeg gjær for brygg 1 sammen med batch 1, og deretter pitche gjær for brygg 2 med batch 2? Takk for hjelpen! -Bjørnar