Hei! Vi er som nevnt to brødre som er langt over snittet glad i øl, noe våre respektive også har oppfattet og vi fikk ølsett i form av BIAB og stamper til bursdag og jul.
Vi klør oss ofte i hodet, og når vi leser bøker eller ser på nettet resulterer dette i flere spørsmål.
Kommer her med tre små spørsmål som vi håper dere vil svare på
1. Gjærstarter. Er det bare å bruke den gjæren som skal i batchen si dagen før vi skal brygge og lage en gjærstarter?
2. Er det noen tommelfingerregler som gjelder for de fleste ølsorter? For eksempel alt unntatt lager, kan dette stå i 20+- grader til gjæringen er ferdig?
3. Skyllevann. Hvordan beregne skyllevann? Hvilken temperatur bør dette ha?
Noen andre tips og linker til noe for brewing for dummies vil være til stor hjelp.
Til helga skal en blonde brygges, vi gleder oss
Vi klør oss ofte i hodet, og når vi leser bøker eller ser på nettet resulterer dette i flere spørsmål.
Kommer her med tre små spørsmål som vi håper dere vil svare på
1. Gjærstarter. Er det bare å bruke den gjæren som skal i batchen si dagen før vi skal brygge og lage en gjærstarter?
2. Er det noen tommelfingerregler som gjelder for de fleste ølsorter? For eksempel alt unntatt lager, kan dette stå i 20+- grader til gjæringen er ferdig?
3. Skyllevann. Hvordan beregne skyllevann? Hvilken temperatur bør dette ha?
Noen andre tips og linker til noe for brewing for dummies vil være til stor hjelp.
Til helga skal en blonde brygges, vi gleder oss