Leho
Norbrygg-medlem
Hei alle!
Vurderer å brygge to lyse lager, over to dager. Disse vil i tilfelle gjære i samme kjøleskap med STC kontroll.
For å få plass må den ene bøtta settes rett på den andre (Europriskar m. flatt lokk), med en smal plate e.l. for vektfordeling.
Spørsmålene mine er som følger:
1. Tror dere mitt gamle kjøleskap tåler vekten? (det nederste karet står på en hylleplate av tre, ca 2 cm tykk)
2. Vil det nederste karet tåle vekten av det øverste?
3. Hvordan bør jeg gå frem for at begge karene skal få optimale temperaturforhold med et døgn mellom bryggingene?
4. Er dette bare en dårlig ide, som jeg bør glemme ASAP og nøye meg med å lage en lager?
Jeg tenker å gjenbruke gjær fra en tidligere lager, forutsatt at den fortsatt lukter friskt og godt.
Vurderer å brygge to lyse lager, over to dager. Disse vil i tilfelle gjære i samme kjøleskap med STC kontroll.
For å få plass må den ene bøtta settes rett på den andre (Europriskar m. flatt lokk), med en smal plate e.l. for vektfordeling.
Spørsmålene mine er som følger:
1. Tror dere mitt gamle kjøleskap tåler vekten? (det nederste karet står på en hylleplate av tre, ca 2 cm tykk)
2. Vil det nederste karet tåle vekten av det øverste?
3. Hvordan bør jeg gå frem for at begge karene skal få optimale temperaturforhold med et døgn mellom bryggingene?
4. Er dette bare en dårlig ide, som jeg bør glemme ASAP og nøye meg med å lage en lager?
Jeg tenker å gjenbruke gjær fra en tidligere lager, forutsatt at den fortsatt lukter friskt og godt.