Et barndomsminne som sitter er søndagsmiddag hos mormor servert med hjemmebrygget øl. Servert fra grønne flasker med vinkork. Hun kalte det ingefærøl, men lurer på om det ble kalt tomtebrygg også. Og vi barna fikk drikke det.
Nå har jeg kjøpt en flaske tomtebrygg fra coop og tilsatt 1 kg sukker på en 15 liter batch som er innafor rammene på oppskriften. (Brukte US 05 og ikke brødgjær som i oppskriften på flaska) Men dette vil teoretisk gi en ABV på 4% ! Det blir ikke noe barneøl. Kan noen forklare meg hvordan en lavere ABV skal kunne oppstå?
Og btw, blandingen luktet slett ikke godt som mormors 'ingefærøl', men kun brent sukker. Tror ikke dette blir bra.
Noen som har en ide hvordan mormor laget ølet sitt? Vil tro hun brukte en metode som var vanlig den gangen på 70-tallet.
Nå har jeg kjøpt en flaske tomtebrygg fra coop og tilsatt 1 kg sukker på en 15 liter batch som er innafor rammene på oppskriften. (Brukte US 05 og ikke brødgjær som i oppskriften på flaska) Men dette vil teoretisk gi en ABV på 4% ! Det blir ikke noe barneøl. Kan noen forklare meg hvordan en lavere ABV skal kunne oppstå?
Og btw, blandingen luktet slett ikke godt som mormors 'ingefærøl', men kun brent sukker. Tror ikke dette blir bra.
Noen som har en ide hvordan mormor laget ølet sitt? Vil tro hun brukte en metode som var vanlig den gangen på 70-tallet.