Topphøstere

Hadde egentlig tenkt en ny runde med Wyeast 1318. Men jeg ser den er utsolgt hos Bryggselv, Bryggeland og Petit, noen andre?
Hvilke andre typiske topphøstere kan jeg velge?
 
WLP013, ikke like hussig men fungerer fint. Kan gi litt bismaker hvis den ikke gjæres kontrollert.
 
Vet ikke helt hvilken tråd dette hører hjemme i men jeg prøver her.
Topphøstet wlp 400 som jeg brukte i dag. Høstet det på mandag tror jeg.
OG var 1,061 og tempen var 18 grader. Litt over to dl gjær som mr Malty ville ha det til.

Kok var ferdig 1705 og så brukte jeg litt tid på tapping i gjennom kjøleren og risting  og styring.

Kl 2130 var jeg ute i garasjen for å hente noe og da så jeg det var blås i belgen  allerede?
Var ikke dette noe virilt  eller er det vanlig?
 
Edvin Vik skrev:
Hadde egentlig tenkt en ny runde med Wyeast 1318. Men jeg ser den er utsolgt hos Bryggselv, Bryggeland og Petit, noen andre?
Hvilke andre typiske topphøstere kan jeg velge?

Har hatt gode resultater med Wyeast 1968 og 1469.
 
Av belgisk er Wyeast 3787/White Labs WLP530 (Westmalle-gjæren) en god top-cropper.
 
Tilbake
Topp