Nå skal ikke jeg svare for bastant, men jeg tror ikke det..
Mesteparten av gjæren som er i krausen er jo ikke lenger i kontakt med ølet, og gjør derfor ikke veldig mye i den resterende perioden av gjæringen. Det er i allefall tankegangen i hodet mitt, har heller ikke hatt problemer med utgjæring eller off flavors mtp gjæren (såvidt jeg smaker). Nå kan du sikkert fjerne nok gjær med denne metoden hvis du sitter og skimmer av hver 3 time, men for min del er det snakk om 2 maks 3 ganger. Og med wlp001 får jeg ca 500ml + med slurry.
Jeg bruker mrmalty og repitching from slurry. Overpitcher litt ift det den forteller meg, selv om jeg stiller inn prosentene lavere en de egentlig er. Dvs, stiller inn for tynn slurry og litt høy grad av andre partikler.
Høster gjæren direkte i 500ml plastflasker jeg kjøpef på apoteket, inneholder sterilt vann man også kan benytte hvis man ønsker. Disse har mål, som gjør det lett og se hvor mye en har.