johanj
Norbrygg-medlem
Inspirert av mange gode svar i det siste, prøver jeg lykken igjen:
Jeg har lyst å lage min første all grain wit, og har kjøpt koriander, kamille og tørket (søt) appelsinskall. Jeg har fanget opp her på forumet at tørket appelsinskall ikke vurderes å være like bra som fersk zest. Men, siden jeg nå har kjøpt det inn, og siden jeg bor i ytterkanten av sivilisasjon (må kjøre til nabokommunen for å få skikkelige organisk dyrkede frukter), er jeg fristet til å BRYGGE, heller enn å vente lenger....
Men jeg klarer ikke å finne noen referanse på hvor mye tørket appelsinskall som tilsvarer feks 40 g fersk revet ytterskall (zest), noen som kan hjelpe meg?
Når jeg på et senere tidspunkt skal bidra til handelslekkasjen fra kommunen, hvilken miks av sitrusfrukter er anbefalt? Det tradisjonelle er vel appelsin, men jeg ser at det er prøvd blandinger med både grapefrukt og sitron. Er det noen anbefalinger hvor man bør starte?
Jeg har lyst å lage min første all grain wit, og har kjøpt koriander, kamille og tørket (søt) appelsinskall. Jeg har fanget opp her på forumet at tørket appelsinskall ikke vurderes å være like bra som fersk zest. Men, siden jeg nå har kjøpt det inn, og siden jeg bor i ytterkanten av sivilisasjon (må kjøre til nabokommunen for å få skikkelige organisk dyrkede frukter), er jeg fristet til å BRYGGE, heller enn å vente lenger....
Men jeg klarer ikke å finne noen referanse på hvor mye tørket appelsinskall som tilsvarer feks 40 g fersk revet ytterskall (zest), noen som kan hjelpe meg?
Når jeg på et senere tidspunkt skal bidra til handelslekkasjen fra kommunen, hvilken miks av sitrusfrukter er anbefalt? Det tradisjonelle er vel appelsin, men jeg ser at det er prøvd blandinger med både grapefrukt og sitron. Er det noen anbefalinger hvor man bør starte?