God jul, Norbrygg! Skal forsøke meg på en allgrain-klone av White House Honey Porter. Usikker på hvilken gjær jeg skal gå for.
Malt:
4300 Pale malt
750 g Crystal malt
500 g Munich malt
250 g Black malt
100 g Chocolate malt
Meskes 68 grader i 60 min.
Utmesk 78 grader i 10 min.
Kokes 60 min.
Humle:
20 g Northern Brewer @ 60 min
20 g Northern Brewer @ 30 min
20 g Hallertau Mittlefruh @ 5 min
450 g honning @ 5 min eller flameout
Estimert OG 1.063
Estimert FG 1.015
EBC 65
IBU 29
Står mellom Nottingham eller S-04. Andre som har bedre tips? Dette er mitt første (noenlunde) egenkomponerte allgrainbrygg, så har ikke trengt å ta stilling til valg av gjær før.
Malt:
4300 Pale malt
750 g Crystal malt
500 g Munich malt
250 g Black malt
100 g Chocolate malt
Meskes 68 grader i 60 min.
Utmesk 78 grader i 10 min.
Kokes 60 min.
Humle:
20 g Northern Brewer @ 60 min
20 g Northern Brewer @ 30 min
20 g Hallertau Mittlefruh @ 5 min
450 g honning @ 5 min eller flameout
Estimert OG 1.063
Estimert FG 1.015
EBC 65
IBU 29
Står mellom Nottingham eller S-04. Andre som har bedre tips? Dette er mitt første (noenlunde) egenkomponerte allgrainbrygg, så har ikke trengt å ta stilling til valg av gjær før.