tørrhumling av American Pale Ale Gahr edition

Maarten

Norbrygg-medlem
Hei
Brygget denne:
http://www.bryggselv.no/products/american-pale-ale-gahr-edition
Humleskjemaet er slik:
Humle
9 g Nelson Sauvin, pellets,10, 9 % aa, 60 min.
15 g Nelson Sauvin, pellets, 10,9 % aa, 15 min.
15 g Citra, pellets, 13,5 % aa, 15 min.
20 g Nelson Sauvin, pellets, 10,9 % aa, 2 min.
20 g Citra, pellets, 13,5 % aa, 2 min.
20 g Nelson Sauvin, pellets, 10,9 % aa, tørrhumle


Jeg lagde doppelt mengde, og har ikke 40 g Nelson Sauvin til tørrhumling.
jeg har ingen erfaring med verken Citra, Nelson Sauvin eller tørrhumling i det hele tatt.

Kan jeg tørrhumle med Citra i stedenfor, eller blir det feil?
Går det an å tørrhumle med resten av Nelson Sauvin (jeg har ca 12 gram) og sped i med 28 g Citra ?
eller burde man holde seg til 1 humletype til tørrhumling?
eller er det sånn at tørrhumling med Nelson Sauvin her såpass deilig at jeg burde gå til innkjøp av en ny 100 g pakke?

tar gjerne imot tips om hva som er lureste løsningen her.

Maarten
 
Tørrhumle med det du vil, både Citra og Nelson er begge godt egnet til formålet. Så det letteste er å bruke Citra hvis du har det, blir nok bra lell!
 
Jeg drikker av den opskrifta nå, men jeg glemte tørhumlinga :roedme:. Den ble knalgod for det.  :biersmile:
 
Tar oppigjen denne tråden. Hvor viktig er egentlig tørrhumling. Jeg brygger 50 liter fordelt på 2 25 liters gjæringskar. Er det verdt forsøket å splitbatche med tørrhumlingen (en med og en uten). Forstår at man mister kanskje litt av citrus smaken men hvor stor forskjell er det egentlig?
Leser også en annen oppskrift som har citra som tørrhumle. Er dette "påkrevd" for en typeriktig pale ale?
 
Tilbake
Topp