Tørrhumling - beste praksis basert på nyere forskning (Scott Janish)

Du pleier ikke å si sånn uten belegg. Det hadde derfor vært interessant å høre mer om dette.
Beklager; du har helt rett. Der skulle jeg hatt ei henvisning til kilde. Det er fra en podcast, men jeg husker jo ikke hvilken. Jeg trur det var noe Stan Hieronymus sa, det er alt jeg kan si nå. (Jeg orker ikke høre gjennom 10 podcaster for å finne det igjen:).) Problemet med å sitte og høre på podcaster mens jeg holder på med noe praktisk, er at jeg ikke holder styr på hvem som sier hva hvor og når. Det jeg kan si, er at den som sa det, har vært en seriøs person. Dette er ikke plukka fra en eller annen youtubevideo av en eller annen likegyldig hjemmebrygger.

Det jeg sier om humle som blir liggende i lenge, har jo uansett gyldighet. Så vidt jeg veit, fisker bryggerier ut igjen denne humla. (Igjen ingen kilde:(.)

Når det gjelder biotransformasjon, så vil du jo, hvis du har mye humle i wp, ha de stoffene som eventuelt vil bli transformert, i ølet. Så sånn sett skulle det ikke være noen grunn til å tørrhumle under gjæringa, så vidt jeg kan skjønne.
 
Beklager; du har helt rett. Der skulle jeg hatt ei henvisning til kilde. Det er fra en podcast, men jeg husker jo ikke hvilken. Jeg trur det var noe Stan Hieronymus sa, det er alt jeg kan si nå. (Jeg orker ikke høre gjennom 10 podcaster for å finne det igjen:).) Problemet med å sitte og høre på podcaster mens jeg holder på med noe praktisk, er at jeg ikke holder styr på hvem som sier hva hvor og når. Det jeg kan si, er at den som sa det, har vært en seriøs person. Dette er ikke plukka fra en eller annen youtubevideo av en eller annen likegyldig hjemmebrygger.

Det jeg sier om humle som blir liggende i lenge, har jo uansett gyldighet. Så vidt jeg veit, fisker bryggerier ut igjen denne humla. (Igjen ingen kilde:(.)

Når det gjelder biotransformasjon, så vil du jo, hvis du har mye humle i wp, ha de stoffene som eventuelt vil bli transformert, i ølet. Så sånn sett skulle det ikke være noen grunn til å tørrhumle under gjæringa, så vidt jeg kan skjønne.
Jeg snakket med den ene bryggeren til Haandbryggeriet (Lorenzo) om dette, og han kunne fortelle at de fjerner gjæren før de tørrhumlet. Så fjerner de humla et par dager, eller dagen før ølen skal bokses. Endel har denne praksisen, men absolutt ikke alle.
 
Jeg snakket med den ene bryggeren til Haandbryggeriet (Lorenzo) om dette, og han kunne fortelle at de fjerner gjæren før de tørrhumlet. Så fjerner de humla et par dager, eller dagen før ølen skal bokses. Endel har denne praksisen, men absolutt ikke alle.
Hvis gjæren skal gjenbrukes, gir det jo god mening å ta den ut før tørrhumling. Trur det er ganske vanlig.
 
Du pleier ikke å si sånn uten belegg. Det hadde derfor vært interessant å høre mer om dette.
Hørte på en episode av The Brü Lab i dag:

Episode 092 | Mid-Fermentation Dry Hopping w/ Stacey Williams and Justin Alexander (https://brulosophy.com/podcasts/the-bru-lab/)​


Dette dreier seg ikke om noe brülosophy-forsøk, men om en rapport fra forsøk gjort av kjemikere ved bryggeriet New Belgium

Mye teknisk snakk som gikk over hodet på meg mens jeg dreiv på med flasking, men det jeg fikk ut av det var at sjøl om det nok skjer interessante ting - biotransformasjon er ikke bullshit - så var det likevel ikke nok til at den sensoriske testinga gjort av panelet ved New Belgium kunne påvise at det gjorde noen forskjell om man tørrhumla under gjæringa eller etterpå.

En annen konklusjon er at man oppnår mye med wp-tilsetninger, også.

Dette er på ingen måte noe godt referat av helheten i podcasten, og det er helt sikkert ikke siste ord om biotransformasjon, så for all del; hør på den. Men det styrka meg i alle fall i overbevisninga om at det ikke er nok å få ut av tørrhumling under hovedgjæringa til at jeg trenger å bry meg med det:). Ikke dermed sagt at jeg mener ingen bør prøve!
 
Tilbake
Topp