treg gjæring med wyeast 1318 og litt skumelt skum

Hei

Har laget en ale med wyeast 1318 London ale III
25 liter OG 1050
IBU 39

laget en starter på 1,5 liter av 2 pakker (en fra nov 2010, og en nykjøpt og fersk).

etter 3 uker ser det slik ut i Gjæringsspannet, og det er fortsatt liv i gjærlåsen.

noen som har vært borti noe lignende før?
 

Vedlegg

  • DSCF4018.JPG
    DSCF4018.JPG
    1,7 MB · Sett: 158
Det er vel det de kaller «top-cropping». Enkelte engelske gjærtyper er ganske ekstreme slik, og kan ligge på overflaten til lenge etter at gjæringen er over.
 
Ok og takk.

Bør jeg vente til skummet blir borte, eller bare fjærne det litt forsiktig, og tappe på fat.

Bård
 
Skummet ser i alle fall helt normalt ut. Wyeast 1318 gir som regel et ekstremt kompakt skumlag ved high kräusen, og det blir liggende leeeenge. Tapp bare forsiktig på fat, sannsynligvis vil det bli liggende å flyte på toppen mens du tapper.
 
Tilbake
Topp