Hmmm.... Dette skjønte jeg ikke. Altså tre faser (som i essens er like for en starter og gjæringsprosessen for ølet):
Jeg stusser på denne: "Hensikten med gjæringen er å skaffe energi til formeringen." Om jeg skjønner det riktig vil det altså skje formering så lenge det skjer gjæring. Er det det da så viktig, dette med akkurat "riktig" mengde gjær? Etter en liten generasjon av formering burde man jo uansett få nok gjær. Gjær som finner sukker vil formere seg, og gjær som ikke finner sukker vil etterhvert gå over i fase 3. Mulig jeg er litt treg av meg, men er det så viktig at starteren er rask? Hva skiller egentlig en starter fra gjæringsprosessen for ølet? Trenger man komplisere det med magnetrører og så videre?
Jeg føler bare at man overkompliserer det hele. Gjærcellene er etter hva jeg skjønner individer, og sånn sett så vet ikke den enkelte gjærcellen noe om hvor mange andre det er. Den gjør sin ting uansett om det er mange eller få. Og vi kommer ikke utenom formering, samme hvor mye gjær vi starter med.
- Tilpasning
- Vekstfase
- Modning/stasjonær
Jeg stusser på denne: "Hensikten med gjæringen er å skaffe energi til formeringen." Om jeg skjønner det riktig vil det altså skje formering så lenge det skjer gjæring. Er det det da så viktig, dette med akkurat "riktig" mengde gjær? Etter en liten generasjon av formering burde man jo uansett få nok gjær. Gjær som finner sukker vil formere seg, og gjær som ikke finner sukker vil etterhvert gå over i fase 3. Mulig jeg er litt treg av meg, men er det så viktig at starteren er rask? Hva skiller egentlig en starter fra gjæringsprosessen for ølet? Trenger man komplisere det med magnetrører og så videre?
Jeg føler bare at man overkompliserer det hele. Gjærcellene er etter hva jeg skjønner individer, og sånn sett så vet ikke den enkelte gjærcellen noe om hvor mange andre det er. Den gjør sin ting uansett om det er mange eller få. Og vi kommer ikke utenom formering, samme hvor mye gjær vi starter med.