Hei, en nybegynner her som har satt sitt første brygg til gjæring. Lagd Lucky Jack pale ale allgrain vørter for to dager siden, alt gikk som smurt, traff OG og har no satt gjæringsbøtta på gjesterommet med en digital temperaturmåler opp på bøtta. Brukt Safale US-05 gjær og gjærnæring.
I følge oppskrifta skal denne alen gjæres på 18-22. Det er ganske varmt her i heimen, og temperaturen på dette rommet har en tendens til å skli opp på 24 grader. Jeg har løst dette med å lukke opp vinduet på rommet, og da får jeg en ganske stabil 18-19 grader der inne. Det plopper fint i gjærlåsen og alt ser bra ut.
Men man kjenner at det trekker kald luft inn i rommet. Mener å ha lest et sted at trekk ikke er bra for gjæring. Som sagt, holder romtemperaturen seg på 18-19 grader med åpent vindu, i følge min temperaturmåler. Men tror dere rutinerte bryggere at dette kjølige Trekket, draft på engelsk(current of air), vil være et problem?
Takker for svar.
I følge oppskrifta skal denne alen gjæres på 18-22. Det er ganske varmt her i heimen, og temperaturen på dette rommet har en tendens til å skli opp på 24 grader. Jeg har løst dette med å lukke opp vinduet på rommet, og da får jeg en ganske stabil 18-19 grader der inne. Det plopper fint i gjærlåsen og alt ser bra ut.
Men man kjenner at det trekker kald luft inn i rommet. Mener å ha lest et sted at trekk ikke er bra for gjæring. Som sagt, holder romtemperaturen seg på 18-19 grader med åpent vindu, i følge min temperaturmåler. Men tror dere rutinerte bryggere at dette kjølige Trekket, draft på engelsk(current of air), vil være et problem?
Takker for svar.