Jeg har brukt Brewfather nå for å planlegge brygget mitt. Jeg har brukt en del tid på vannjusteringskalkulatoren. Jeg brygger en pale ale med 100% maris otter. Brewfather kalkulerte at jeg skulle tilsette 14,3 g CaSO4, 3,7g CaCl2 og 6,3g MgSO4. Jeg har vanlig «norsk» vann. Batchen er på 20 liter, brygger på speidel og innmesk var med 27 liter vann.
Etter 10 min tar jeg en pH måling ved 20C og den måler 5,9. Brewfather kalkulerte at det skulle være 5,25 og anbefalte dermed ingen syrejustering.
Hvorfor er det så stor forskjell mellom brewfather kalkuleringen og virkeligheten, og hvordan bør jeg endre profilen slik at kalkylen blir rett for neste brygg?
Etter 10 min tar jeg en pH måling ved 20C og den måler 5,9. Brewfather kalkulerte at det skulle være 5,25 og anbefalte dermed ingen syrejustering.
Hvorfor er det så stor forskjell mellom brewfather kalkuleringen og virkeligheten, og hvordan bør jeg endre profilen slik at kalkylen blir rett for neste brygg?