Hei bryggerater
Har nå lest en del på dette forumet ang brygging for nybegynnere. Har også lært en del : (Liker i det minste å tro det)
Jeg forsøkte i sommer å brygge et Coopers Lager kit i kjelleren uten særlig hell. Brukte delvis de anvisningene som fulgte med, og delvis et ark jeg fikk av forhandleren med noen stalltips. Uansett så ble jeg nødt til å helle ut alle flaskene. Det smakte rett og slett ufyselig. (gjærsmak)
Hvorfor resultatet ble som det ble vet jeg ikke sikkert, men det var nok en kombinasjon av flere ting; manglende oechslevekt, dårlig blanding av gjæret, lite tilførsel av O2 i begynnelsen og høy gjæringstemp (25 °C).
Men alt dette var før jeg fant dette nettstedet, så nå er jeg klar for et nytt forsøk. Har et coopers kit til som jeg tenkte å prøve meg på før jeg evt. prøver å brygge med maltekstrakt.
Jeg har nå prøvd å gjøre noen beregninger mtp hvordan brygget kommer til å oppføre seg med de ingrediensene jeg har til rådighet;
1 x Coopers Lager 1,7 kg
3 x Moss Maltekstrakt 1,35 kg
Egenskapene til flytende maltekstrakt er ca. 300oechsle °/kg/L
Dermed vil min OG bli ca. 3,05KGx300 °/20L = 46
Har jeg skjønt det rett bør brygget tappes for ettergjæring ved ca. 46°/4 = 11,5 °
Og dette gir meg en alkoholprosent på ca. 4,5
Blir dette bare i teorien, eller kan jeg forvente disse tallene forutsatt at jeg gjør alt det andre på en fornuftig måte.
Planen er å koke ca 10L av maltekstrakten, coopers og vann. Blande dette ut med rent kaldt vann, og avkjøle det hele. Gjæren rehydrerer jeg og blander i samtidig som jeg visper inn luft. Karet står mørkt ved ca. 20 °C.
Noen som har noe å tilføre eller kommentarer til fremgangsmåte? Hadde kanskje vært ideelt å koke alt og kjøle det ned, men har bare 10L-kjele, mangler også kjøleutstyr.
Mvh
Joachim
Edit: litt småredigering
Har nå lest en del på dette forumet ang brygging for nybegynnere. Har også lært en del : (Liker i det minste å tro det)
Jeg forsøkte i sommer å brygge et Coopers Lager kit i kjelleren uten særlig hell. Brukte delvis de anvisningene som fulgte med, og delvis et ark jeg fikk av forhandleren med noen stalltips. Uansett så ble jeg nødt til å helle ut alle flaskene. Det smakte rett og slett ufyselig. (gjærsmak)
Hvorfor resultatet ble som det ble vet jeg ikke sikkert, men det var nok en kombinasjon av flere ting; manglende oechslevekt, dårlig blanding av gjæret, lite tilførsel av O2 i begynnelsen og høy gjæringstemp (25 °C).
Men alt dette var før jeg fant dette nettstedet, så nå er jeg klar for et nytt forsøk. Har et coopers kit til som jeg tenkte å prøve meg på før jeg evt. prøver å brygge med maltekstrakt.
Jeg har nå prøvd å gjøre noen beregninger mtp hvordan brygget kommer til å oppføre seg med de ingrediensene jeg har til rådighet;
1 x Coopers Lager 1,7 kg
3 x Moss Maltekstrakt 1,35 kg
Egenskapene til flytende maltekstrakt er ca. 300oechsle °/kg/L
Dermed vil min OG bli ca. 3,05KGx300 °/20L = 46
Har jeg skjønt det rett bør brygget tappes for ettergjæring ved ca. 46°/4 = 11,5 °
Og dette gir meg en alkoholprosent på ca. 4,5
Blir dette bare i teorien, eller kan jeg forvente disse tallene forutsatt at jeg gjør alt det andre på en fornuftig måte.
Planen er å koke ca 10L av maltekstrakten, coopers og vann. Blande dette ut med rent kaldt vann, og avkjøle det hele. Gjæren rehydrerer jeg og blander i samtidig som jeg visper inn luft. Karet står mørkt ved ca. 20 °C.
Noen som har noe å tilføre eller kommentarer til fremgangsmåte? Hadde kanskje vært ideelt å koke alt og kjøle det ned, men har bare 10L-kjele, mangler også kjøleutstyr.
Mvh
Joachim
Edit: litt småredigering