Jeg har gått til innkjøp av en:
Muntons, Connoisseurs Range Wheat Beer "pakke". Mannen bak disken ba meg om å kjøpe en annen gjær siden det var hveteøl jeg skulle brygge. Gjæren er av typen Danstar "Munich brewing yeast"
I bruksanvisningen står det at det kun skal gjære i 4-6 dager, mens når jeg ser her på forumet så snakkes det om gjæring i 1-2 uker. Hydrometeret skal til slutt vise 1008 når det er ferdig står det i instruksjonene
Er dette fordi det er noe spesielt med akkurat hveteøl?
Når vet jeg at brygget har kommet ned til riktig "tykkelse".
Noen sier at jeg skal måle hver dag for å se om brygget er klart, men dette krever at jeg åpner lokket av gjæringskaret og slipper ut trykket (co) som har lagt seg på toppen av karet. Er dette noen heldig løsning?
Det er første gangen jeg skal brygge og har tenkt å følge guiden "Bedre instrukser for brygging fra ølsett"
men til hvilken grad kan jeg forvente å kunne lage et GODT øl ut av et slikt ølsett?
Muntons, Connoisseurs Range Wheat Beer "pakke". Mannen bak disken ba meg om å kjøpe en annen gjær siden det var hveteøl jeg skulle brygge. Gjæren er av typen Danstar "Munich brewing yeast"
I bruksanvisningen står det at det kun skal gjære i 4-6 dager, mens når jeg ser her på forumet så snakkes det om gjæring i 1-2 uker. Hydrometeret skal til slutt vise 1008 når det er ferdig står det i instruksjonene
Er dette fordi det er noe spesielt med akkurat hveteøl?
Når vet jeg at brygget har kommet ned til riktig "tykkelse".
Noen sier at jeg skal måle hver dag for å se om brygget er klart, men dette krever at jeg åpner lokket av gjæringskaret og slipper ut trykket (co) som har lagt seg på toppen av karet. Er dette noen heldig løsning?
Det er første gangen jeg skal brygge og har tenkt å følge guiden "Bedre instrukser for brygging fra ølsett"
men til hvilken grad kan jeg forvente å kunne lage et GODT øl ut av et slikt ølsett?