Jeg trenger litt hjelp til å finne et godt oppsett for utvidelse av bryggeriet. (håper noen gidder å lese dette, ble litt langt).
I dag har vi en Beer Brew 60, pluss en 50 Liters kjele. Vi brygger enten en standard batch i BB, eller en utvidet batch hvor vi først mesker en batch i BB, og så koker den i kjelen, og etter dette starter en ny batch på BB. Da får vi ca 90 liter øl til gjæring.
For det første tar dette ganske lang tid, men vi er også interessert i å utvide slik at vi kan få rundt 200 liter per brygg.
Beer Brewen har vært en trofast venn i snart to år, men i det siste har vi hatt store avvik i utbyttet. Mistenker at termometeret ikke er helt presist, og at varmefordelingen i mesken blir ujevn.
Et alternativ vi har sett på er å kjøpe en Boilmaker 55 gallon som vi kan bruke til mesk og kok. Denne er ganske dyr, og med falsk bunn og autosparge system, kommer den på over 11.000,-
Alternativet er å lage bryggekjele av en varmtvannstank, men da er spørsmålet hva slags utstyr som egner seg best til mesking av 200 liter?
I dag har vi en Beer Brew 60, pluss en 50 Liters kjele. Vi brygger enten en standard batch i BB, eller en utvidet batch hvor vi først mesker en batch i BB, og så koker den i kjelen, og etter dette starter en ny batch på BB. Da får vi ca 90 liter øl til gjæring.
For det første tar dette ganske lang tid, men vi er også interessert i å utvide slik at vi kan få rundt 200 liter per brygg.
Beer Brewen har vært en trofast venn i snart to år, men i det siste har vi hatt store avvik i utbyttet. Mistenker at termometeret ikke er helt presist, og at varmefordelingen i mesken blir ujevn.
Et alternativ vi har sett på er å kjøpe en Boilmaker 55 gallon som vi kan bruke til mesk og kok. Denne er ganske dyr, og med falsk bunn og autosparge system, kommer den på over 11.000,-
Alternativet er å lage bryggekjele av en varmtvannstank, men da er spørsmålet hva slags utstyr som egner seg best til mesking av 200 liter?