Trenger tips for å dra i land lageren vår

Lenen

 
Vi har satt vår første lager - en munich dunkel som per nuh har stått i kjelleren på 13-15grader i 16 dager. Har brukt 1 pakke Saflager S-23 (11,5gr) til gjæring. (Har lest etterpå at det kanskje var litt lite?) Gjæringen har nå tilsynelatende stoppet. Ligger en grei kake i bunn av karet, så det ser nå ut som om gjæren har fått kost seg litt iallefall. OG er nå 1.011, mot 1.061 før gjæring. (I følge oppskrift skal FG være 1.016, så vi er jo forbi den.) Spørsmålene mine er:
- Bør vi la vørteren stå på tanken videre? Evt tappe om?
- Bør bør vi evt tappe på flasker nå? Evt når kan vi gjøre dette for å unngå eksploderende flasker?
- Hvordan kan vi lagre flaskene best? (Har i praksis to alternativer: 13-15grader eller romtemperatur.)
- Hvor mye sukker bør vi bruke per liter for karbonering? (Har ikke utstyr til å måle, så lurte på å gå for 6gram for å være sikrere på å unngå å sprenge flasker.)
- Hvor lenge bør ølå stå på flaskene for å få bort usmak? (Diacetyl?)

Mye spørsmål, men trenger sårt noen tips her, vi står litt på bar grunn.:)
Lene
 
Jeg ville flasket, du får ikke flaskebomber uten rest sukker, og 1.011 er innafor. Det finnes en kalkulator på brewersfriend.com og mange andre steder på hvor mye sukker du skal ha for ønsket karbonering. La de være i romteperatur under karbonering og sett de kaldest mulig etterpå. Lag en sukkerlake og stikk om til "flasketappekaret" bland forsiktig for å unngå oksygen i ølet
 
Jeg ville flasket, du får ikke flaskebomber uten rest sukker, og 1.011 er innafor. Det finnes en kalkulator på brewersfriend.com og mange andre steder på hvor mye sukker du skal ha for ønsket karbonering. La de være i romteperatur under karbonering og sett de kaldest mulig etterpå. Lag en sukkerlake og stikk om til "flasketappekaret" bland forsiktig for å unngå oksygen i ølet

Takk for svar!:) Hvor lenge bør vi la flaskene stå til karbonering i romtemperatur?
 
Tilbake
Topp