Trenger tips pg råd

JMD

 
Etter og ha lest meg litt opp på ølbrygging har jeg tenkt og prøve meg på ett brygg .
Har laget meg ett oppsett .
Noen som kan se litt igjennom dette .
Er usikker på malt og vannmengde .

Saison

Meskegryte 25 L

Begynn med 14 liter vann .
Varm opp til 71 .
Legg i meskepose .
Tilsett malt ( totalt 4 kg )
Temperaturen skal nå komme ned til ca 66-67 grader .
Mesk i 60 min .
Hev meskeposen og la den renne av seg på rist over gryte .
Det skal nå være ca 10-11 liter vørter i gryten .
Løft meske posen over i skyllegryte med 8 liter varmt vann (75 grader) .
La trekke i ca 15 min ( litt røring )
Løft opp meske pose og la renne av seg på rist over gryte .
Hell skyllevann over i gryte .
Det skal nå være ca 18-19 liter vørter klar til kok .
Koketid 60 min .
Humle etter beskrivelse .
Ca 2 liter vann fordamper under kokeprosessen .
16 liter til gjæring .

Kjøling .
Tappes i gjærekar .
Tilsette gjær (Safbrew S-33).

OG 1.060
FG 1.010
 
Sist redigert:
Ser bra ut. Selv regner jeg gjerne med at det blir igjen ca. 1.3 liter vann pr. kg. malt. Har ikke prøvd finne ut hvorfor ,og uansett skyller jeg til riktig BG er oppnådd. Varierer sikkert litt fra utstyr til utstyr.
Lar alltid BG og OG trumfe antall liter i bøtta, legger ikke vekt på å skylle ut tanniner av malten.

Gjæren har jeg ikke erfaring med, har ikke brygget saison selv ennå.
 
Tilbake
Topp