Trenger tips til oppskrift..for varmt i bryggerommet

Hei.

Ska sette opp et øl med en kamerat som er blitt øl intersert. og jeg trenger hjelp. det er ikke helt tempraturer til å sett opp en pils som jeg er vant med, så jeg må kanskje lage en Ale. Men det har jeg ikke erfaring med.

Det jeg har av råstoff er.

Pils malt
Hvetemalt ( har 60liter hveteøl. så trenger ikke mer ) ;)
Münchnermalt
Mørk karemall malt.

Av Gjær  så har jeg
Safbrew s-33
Saf lager s23
Nottingham Breing yeast
Wyest 2001 pils URQLL
Wyest 2000 Budvar Lager
Wyeast 2007 Pilsen LGR


Humle
Hallertrau humleblomst
Saaz humleblomst
Nordbrauer pellets

temperaturen i kjelleren er nå.. rundt 13 grader.

All hjelp er god hjelp.

Tor G
 
Hva med en Münchner Dunkel? Det er vel ikke noe krise om det er 13 °C. Jo høyere temperatur du har, jo mere estere og fusel får du. (Fruktsmak)
 
Riis'en skrev:
Hva med en Münchner Dunkel? Det er vel ikke noe krise om det er 13 °C. Jo høyere temperatur du har, jo mere estere og fusel får du. (Fruktsmak)

Jeg har vel ikke gjær til å lage den.. Eller???
 
Yeps, prøv Saflager. Lag en stor starter (som du sikkert gjør til vanlig) og la vørteren ha ca 9 gr. når du tilsetter gjæren. Det blir nok et godt øl!
 
Tilbake
Topp