1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Trenger tips til oppskrift..for varmt i bryggerommet

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Torga, 25 Aug 2008.

  1. Torga

    Torga
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Rognan. Saltdal
    Hei.

    Ska sette opp et øl med en kamerat som er blitt øl intersert. og jeg trenger hjelp. det er ikke helt tempraturer til å sett opp en pils som jeg er vant med, så jeg må kanskje lage en Ale. Men det har jeg ikke erfaring med.

    Det jeg har av råstoff er.

    Pils malt
    Hvetemalt ( har 60liter hveteøl. så trenger ikke mer ) ;)
    Münchnermalt
    Mørk karemall malt.

    Av Gjær  så har jeg
    Safbrew s-33
    Saf lager s23
    Nottingham Breing yeast
    Wyest 2001 pils URQLL
    Wyest 2000 Budvar Lager
    Wyeast 2007 Pilsen LGR


    Humle
    Hallertrau humleblomst
    Saaz humleblomst
    Nordbrauer pellets

    temperaturen i kjelleren er nå.. rundt 13 grader.

    All hjelp er god hjelp.

    Tor G
     
  2. Riis'en

    Riis'en
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Drammen
    Hva med en Münchner Dunkel? Det er vel ikke noe krise om det er 13 °C. Jo høyere temperatur du har, jo mere estere og fusel får du. (Fruktsmak)
     
  3. Torga

    Torga
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Rognan. Saltdal
    Jeg har vel ikke gjær til å lage den.. Eller???
     
  4. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Saflager bør fungere greit ved 13 °C.
     
  5. Eduard

    Eduard
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Yeps, prøv Saflager. Lag en stor starter (som du sikkert gjør til vanlig) og la vørteren ha ca 9 gr. når du tilsetter gjæren. Det blir nok et godt øl!
     

Del denne siden