john petter
Fylkesstyre
Kort svar: Ja.
Det kan det nok, men risikoen er langt mindre enn i vørter. Og så kommer det sjølsagt an på hvor høy alkoholprosenten er.Oksidasjon er en ting men kan noen svare om det kan forekomme infeksjon når det er alerede alkohol i ?
Når jeg er nervøs, så setter jeg flaskene i en oppbevaringsboks i plast med lokket på, går det gæli så er oppryddingen minimal og sjansen for skader er liten, heldigvis ikke opplevd flaskebomber endaDa blei den flasket, få se om det blir noe flaskebomber .
God tipsNår jeg er nervøs, så setter jeg flaskene i en oppbevaringsboks i plast med lokket på, går det gæli så er oppryddingen minimal og sjansen for skader er liten, heldigvis ikke opplevd flaskebomber enda
Siden jeg nevnte denne:...
Jeg har en dunk trippel stående som endte på 0,996 og som jeg ikke klarer å få meg til å helle ut. Jeg klarer ikke å få meg til å tappe den opp, heller. Den holdt det gående med helt umerkelig aktivitet i flere måneder. Men det skal sies at det antakelig er en infeksjon - sjøl om det ikke smaker sånn. (Den er bare blitt rimelig alkoholisk.)
Siden jeg nevnte denne:
I kveld sjekka jeg den, og den har faktisk blitt god. Jeg satte den for et halvt år siden, stakk den om etter en stund, og nå har den altså stått i værelsestemperatur siden.
Det artige er ikke bare at den faktisk har runda seg og blitt - så vidt jeg kan skjønne - skikkelig god. Nei, den har i praksis stått åpen en god stund! Starsan'et i gjærlåsen har fordampa uten at jeg har lagt merke til det, og dermed har Henry's lov formodentlig sørga for at det som er i det lille rommet over ølet i dunken - det er 30 liter - er helt vanlig luft. Det har jo ikke blitt produsert noe CO2 der på ei stund. (FG er hva den var: 0.996.)
Vel, nå skal det i alle fall tappes opp.
Er redd du ikke gjør det.Henrys lov har vel med løsligheten av gass i væske hvis jeg ikke tar helt feil
Veit ikke hvordan jeg skulle få gjort det - men jeg er enig i at det hadde vært interessant å vite hvordan det er nedi der. Dunken har stått helt i ro hele tida, i et rom som holder 21-22 grader.Har den stått et halvt år uten vann i gjærlåsen har det nok blandet seg inn litt luft ja, men jeg er veldig spent på hvor mye. Hadde ikke vært overrasket over hvis det f.eks fortsatt var overvekt av CO2 rett over ølet. Hadde vært moro hvis du fikk målt på no vis
Ja, jeg har noe CBC liggende. Det blir den og vanlig sukker. Det er nok dårlig med kraft igjen i den originale.Du måtte vel bruke ekstra gjær ved flasking av den der?
Co2 veier mer en luft, så i teorien den skal legge seg over ølet, tror jegHar den stått et halvt år uten vann i gjærlåsen har det nok blandet seg inn litt luft ja, men jeg er veldig spent på hvor mye. Hadde ikke vært overrasket over hvis det f.eks fortsatt var overvekt av CO2 rett over ølet. Hadde vært moro hvis du fikk målt på no vis
Trøstende ord. Jeg går i gang med flaskinga nå. Kanskje jeg rekker NM - det hadde vært gøy, sjøl om det nok er langt unna å være noen vinnerkandidat.Du vil nok ha høyere konsentrasjon av CO2 inne i dunken enn utafor, men noe luft vil nok diffundere inn og også sugd inn om temperaturen synker. Det er jo bare et lite hull og gjærlåsen vil fungere litt som labyrintpakning, så den store utskiftingen er det nok ikke.