Hei!
Har forsøkt å finne ut av dette, men vet ikke om jeg er på rett vei eller har misforstått fullstendig.
Kjøpte to fat, CO2-flaske og regulator fra vinogbar for noen uker siden. Det fulgte med en picnic tappekran på 20-30 cm.
Nå har jeg fyllt en lys ale på den ene og en porter på den andre. Karbonerte først pale alen en ukes tid med 0.7 bar ihht en tabell jeg fant på nett, muligens litt lavt trykk da jeg trodde det var kaldere i kjelleren enn det var (7 grader i kjøleskapet). Deretter porteren på litt lavere trykk.
Først testet jeg tappekranen som fulgte med. Ølet kom veldig fort og med mye skum. Da senket jeg trykket til 0.3 bar eller noe og klarte å tappe et par glass. Så forsto jeg det slik at lengre slange kan gjøre susen, så jeg kjøpte noen meter 6mm trykkslange fra biltema og lagde en ny tappekran på et par meter. Det ble fortsatt mye skum, selv når jeg senker trykket til nesten 0 bar.
Er det noe jeg gjør galt? Senker dere trykkene på fatet før dere tapper øl? Bør jeg bruke enda lenger slange? Er det noe galt med hvordan jeg har satt trykkene? Må jeg kjøpe mer utstyr, eller kan jeg klare å servere øl med passe skum i morgen?
Og hvis man har forskjellige typer øl på fat, med forskjellig CO2-volum, må man bruke egne regulatorer til hvert fat?
Vel, det er vel det jeg rekker å skrive nå, må begynne å pynte juletreet.
Roar.
Har forsøkt å finne ut av dette, men vet ikke om jeg er på rett vei eller har misforstått fullstendig.
Kjøpte to fat, CO2-flaske og regulator fra vinogbar for noen uker siden. Det fulgte med en picnic tappekran på 20-30 cm.
Nå har jeg fyllt en lys ale på den ene og en porter på den andre. Karbonerte først pale alen en ukes tid med 0.7 bar ihht en tabell jeg fant på nett, muligens litt lavt trykk da jeg trodde det var kaldere i kjelleren enn det var (7 grader i kjøleskapet). Deretter porteren på litt lavere trykk.
Først testet jeg tappekranen som fulgte med. Ølet kom veldig fort og med mye skum. Da senket jeg trykket til 0.3 bar eller noe og klarte å tappe et par glass. Så forsto jeg det slik at lengre slange kan gjøre susen, så jeg kjøpte noen meter 6mm trykkslange fra biltema og lagde en ny tappekran på et par meter. Det ble fortsatt mye skum, selv når jeg senker trykket til nesten 0 bar.
Er det noe jeg gjør galt? Senker dere trykkene på fatet før dere tapper øl? Bør jeg bruke enda lenger slange? Er det noe galt med hvordan jeg har satt trykkene? Må jeg kjøpe mer utstyr, eller kan jeg klare å servere øl med passe skum i morgen?
Og hvis man har forskjellige typer øl på fat, med forskjellig CO2-volum, må man bruke egne regulatorer til hvert fat?
Vel, det er vel det jeg rekker å skrive nå, må begynne å pynte juletreet.
Roar.