Stiller trykket til 1 bar først etter at hovedgjæring er over. Står på 0,1-0,2 bar i starten. Det er uansett ikkje eit problem med acataldehyd så lenge ein passar på at gjæren får gjort seg ferdig. At den blir frammheva av normale "øltrykk" trur eg lite på, då det går fint an å lagre vekk acetaldehyd i karbonert øl på fat. Det er mange komersielle bryggeri som gjærar under trykk, så det er ikkje heilt ukjendt
Har 110liter på gjæring,trykk på gjæringstanken nå er 15 psi (1bar)
OG 1.060
SG pr. nå er 1.030 og gjærer som normalt..
Vi legger oss på 5 psi til gjæringen er litt over halvveis,så øker vi trykket for å få ølet karbonert ved gjær stopp..
Hva slags regulator bruker dere for å justere trykket i gjæringstankene? jeg har en fra kina, men jeg synest den er så unøyaktig.
Jeg prøvde den rett på co2 regulatoren min, men den varierer etter hvor mye trykket er ut fra co2 regulatoren. Hvordan vet jeg at jeg har stilt regulatoren på gjæringtanken rett?