Jeg er nok en overveldet fersking med spørsmål i fleng :laugh:
Har nå satt fire ølsett, to i slengen, først to fra Coopers og så to fra Muntons som står til gjæring nå. Har lurket her inne hele veien og begynner å få oversikt over det elementære.
Planlegger derfor å avansere ved neste brygg, men har en begrensning i kjelen. Den er kun på 6 liter (har også to til på 3 og 4 liter). Vet jeg burde hatt større kjele, men både økonomi og plass er et hinder i nærmeste fremtid.
Blir det for lite volum mtp. humlen om jeg prøver meg på ekstrakt? Eller er det evt. noe annet mer spennende enn ølsett jeg kan få til på kjelene?
Også et lite urelatert spørsmål - jeg har gjæret i 20c romtemp, men har sett her inne at temperaturen i brygget kan øke opp til 5c under stormgjæringen - bør jeg da helst sette gjæringskarene et sted hvor det er, tja, 16c mens gjæringen er mest aktiv?
Beklager om dette er ting jeg kunne funnet ut av uten å starte en ny tråd, jeg har forsøkt uten hell
Har nå satt fire ølsett, to i slengen, først to fra Coopers og så to fra Muntons som står til gjæring nå. Har lurket her inne hele veien og begynner å få oversikt over det elementære.
Planlegger derfor å avansere ved neste brygg, men har en begrensning i kjelen. Den er kun på 6 liter (har også to til på 3 og 4 liter). Vet jeg burde hatt større kjele, men både økonomi og plass er et hinder i nærmeste fremtid.
Blir det for lite volum mtp. humlen om jeg prøver meg på ekstrakt? Eller er det evt. noe annet mer spennende enn ølsett jeg kan få til på kjelene?
Også et lite urelatert spørsmål - jeg har gjæret i 20c romtemp, men har sett her inne at temperaturen i brygget kan øke opp til 5c under stormgjæringen - bør jeg da helst sette gjæringskarene et sted hvor det er, tja, 16c mens gjæringen er mest aktiv?
Beklager om dette er ting jeg kunne funnet ut av uten å starte en ny tråd, jeg har forsøkt uten hell