1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Two Captains/HumleHelvete

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av janh, 9 Feb 2012.

  1. janh

    janh
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Skien
    Jeg må beklagligvis innrømme at jeg ikke er på Norbrygg sine sider så ofte lenger. Og det gjelder alle fora inkudert FB.
    Jeg har etter hvert fått en del spørsmål om oppskriften på 2Capt. Også Kjetil NØ vidresender requester til meg. Derfor har jeg skrevet et Word-dokument som jeg legger ved alle svar. For enkelthets skyld (for meg) på noe som skal være engelsk. Tilfelle noen er interessert kommer den her:
    Two Captains DIPA AKA HumleHelvete
    Hi.
    I am the lucky homebrewer who take the credit for "Two Captain DIPA" or at least for the winning beer "HumleHelvete"="HopHell".
    I read an article in Zymurgy about Double IPA's written by Vinnie Chilurzo, Russian River. I had to change the recipe in the article a bit to use my own ingredients. And I changed the recipe a little more to the ingredients at Nøgne Ø. And of course I had to change the name, I guess Kjetil knew the original name would have problems being accepted by US Authorities. Kjetil and I were friends and both Captains for Scandinavian Airlines-SAS, so the name 2Capt seemed appropriate.
    The recipe, 7 gallons/ 27 litres before boil, 6 gal/23 litres after boil. I brew Electric on a 20 litre German Hi tec Stainless Steel programmable one kettle system, the "Speidel Brewmaster". (If you’re interested, I was on "Basic Brewing Radio" on April 21st 2011 talking about my system).

    OG 1.073, FG 1.011. Calculated IBUs 240 (BeerTools), I guess actual max 90 IBUs. Colour 11.5 SRM/24 EBC. 75 % efficiency (I have 80 % on my system). Attenuation 85 %. I do step mash, but single infusion 66 Celcius/150 F (Consider lower mashtemp and longer mashtime to ensure a low FG. I think Nøgne Ø mashed at 62C for one hour). (Stepmash Speidel: Mash-in 20 minutes at 38 C/100F, proteinrest 5 minutes at 52C/125F, 1st saccrest 30 minutes at 62C/143F, 2nd sacc 30 minutes at 66C/150F, 3rd sacc 30 minutes at 72C/161F then mash-out 10 min at 77C/170F).
            Ferment at 19 C/ 66 F.
    I used 3 Teaspoons Gypsum, 1/2 ts Epson (Mg), 1 ts Calcium Chloride, 1/2 ts Table salt, 1/2 ts Baking powder (Natron) and 1/2 ts Chalk and a dash lactic acid.  My water is soft, almost no minerals, pH 7.9 I also use yeast nutrition and clarifier (Protafloc).
    Yeast: Nøge Ø houseyeast WLP 007 Dry English/Wyeast 1098 British (or 1099).
    I used Wyeast 1056 American Ale=WLP 001 California Ale on my recipe.
    Fermentables:
    86.9 %=6400g=14.1 lbs Maris Otter Pale Ale Malt T Fawcet 2.5 SRM/5 EBC.
    3,3 %= 240g=  .53 "  Carapils Weyerman    2 SRM/  4 EBC. 
    1.6 %= 115g=  .25 "  Caramalt T Fawcet    15 SRM/ 30 EBC. 
    3.3 %= 240g=  .53 "  Crystalmalt T Fawcet 60 SRM/120 EBC. 
    4.9 %= 360g=  .79 "  Demerera Sugar.

    Remark: Too little space in Speidel's mashtun, I cut back on Pale Ale Malt. 4300g=9.5 lbs Maris Otter plus 1000g=2.2 lbs Dry Malt Extract. 80% efficiency.
    Hops:
    90 minutes 100g= 3.53oz Columbus  12,0%
    45          30g= 1.1    Colmbus  12.0%
    30          30g= 1.1    Simcoe    12.4%
    1          40g= 1.4    Centennial 6.0%
    1          70g= 2.5    Simcoe    12.4%
    Remark: I think Nøgne Ø put the last 2 additions at knockout in the whirlpool. They whirlpool for at least 20-30 minutes, so consider the last addition at 15-20 minutes. Or just wait 20 minutes before you turn on the chiller.
    Dry Hop: 2 additions. First 3x30g=1.1 oz for 12 to 14 days. Second addition 3x8g=.28oz last 5 days. Room temp or slightly lower.
    30g=1.1 oz Columbus
    30g=1.1    Centennial
    30g=1.1    Simcoe      These 3 dryhop for 12-14 days.
    After 7-9 days second addition for 5 days:
    8g= .28 oz Columbus
    8g= .28    Centennial
    8g= .28    Simcoe   

    Skål
    Jan Halvor Fjeld pilotbrewer@hotmail.com
     
    Stig Aa. og kryssnull liker dette.
  2. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Hva er demerera sugar?

    Noen som har brygget denne?
     
    Nikko liker dette.
  3. Per Arne

    Per Arne
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hønefoss
    Du finner det i hylla på dagligvarebutikken.
    http://www.dansukker.no/no/Produkter/Produkter/Demerarasukker_no.aspx
     
  4. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Takker :)
     
  5. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Når puttes sukkeret inn? Kokingen?
     
  6. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg ville ha rørt ut sukkeret i vann før det ble tilsatt under koking
     
  7. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Ja, det var det jeg trudde :)
     
  8. Morten K. Agerup Myhr

    Morten K. Agerup Myhr
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    2016 Frogner
    Tusen takk, Jan!

    Dette setter jeg - og sikkert svært mange andre, stor pris på-

    MVH

    Morten M
     
  9. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Det er sikkert og vist :amen:
     
  10. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    da er ingrienser til denne bestilt :)

    blir brygging på lørdag
     
  11. P-I Knutsen

    P-I Knutsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hjertelig takk! Denne står høyt på bryggelista fremover! :) En fantastisk DIPA!
     
  12. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Da holder vi på å brygge denne :)
     
  13. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Da gjærer denne i to gjærings bøtter :)

    Blir noen lange uker
     
  14. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Da er 2 tørr humling gjort. Veldig spent på denne :)
     
  15. P-I Knutsen

    P-I Knutsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Følger med her, er også spent på resultatet hos deg - planlegger et forsøk selv snart :)
     
  16. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Lukter godt.  ;D

    Steike det kommer til å være mye humle trub i gjærings karene  ;D


    Drakk Two captains i helgen på Henrik øl og vinstue. De har den på fat :) den er snadder god. Like fornøyd hver gang :)
     
  17. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Da er denne flasket  ;D smakte veldig bra  ;D

    Blir noen lange uker nå  ;D
     
  18. P-I Knutsen

    P-I Knutsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    :skitbra: Hvordan var den i forhold til originalen, kanskje for tidlig å si?
     
  19. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Det er det, men smakte godt og balansert  :'(

    Første prøvesmaking fra flaske blir neste helg og om 14 dager blir det smaktest sammen med originalen :)
     
  20. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Er kjempe fornøyd med denne. Er blant det beste jeg har laget.  Balansert og smakfull :)[​IMG]
     

Del denne siden