1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Two Captains/HumleHelvete

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av janh, 9 Feb 2012.

  1. P-I Knutsen

    P-I Knutsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Da må jeg vel begynne å rydde til bryggehelg her også, bare synd det er så mye som skjer :)
     
  2. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Blind smaking av Two captain og Two captain klone. Var ikke lett å kjenne forskjell på de. Veldig fornøyd :)
     
  3. Niklas

    Niklas
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Då har denne stått til gjæring sidan torsdag den 5 og vil få steg 1 med torr humle i dag.
     
  4. Torkil

    Torkil
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Tenkte jeg skulle prøve meg på denne, men har ikke lyst til å lage en så stor gjærstarter. Det blir en stor starter hvis jeg skal lage for ~50 liter av denne ølen.
    Lurte på å prøve Safbrew T-58, eller ev. Safale US-05. Noen tips?
     
  5. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Us 05 har jeg brukt med stor suksess :). Laget denne 2 ganger :)
     
  6. P-I Knutsen

    P-I Knutsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brukte også 2x US05 til drøyt 23l, og en sylfersk prøve etter 3. dags karbonering virker veldig lovende!
     
  7. Torkil

    Torkil
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Takker. Da går jeg også for US-05!
     
  8. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Skal sette andre batch av denne på corny fat imorgen + noen flasker :)
     
  9. Ptrckschndr

    Ptrckschndr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Har man noe særlig igjen for å stegmeske en øl som denne? Trodde stegmesking var mest for under-modifiserte malt-typer. Har lest at man kan få bukt med litt kjøletåke og litt bedre skumfasthet med proteinstopp, men er det ikke det man har irish-moss og carapils til? Og vil ikke 30 min 62 °C, 30 min på 66 °C og 30 min på 72 °C gi ca samme vørter som 90 min på 66 °C?
     
  10. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Jeg har brygget denne 3 ganger. Mesker 66 grader i 90 min.  Ble veldig god
     
  11. Ptrckschndr

    Ptrckschndr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ok, hvilken gjær brukte du, og hva ble FG?
     
  12. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Brukt us05 og wlp001. Skal sjekke i notater hva fg ble når jeg kommer hjem
     
  13. Flygel

    Flygel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Uff.. Du må ha lang vei hjem:D
    Hva var OG / FG på ditt brygg ?

    Skal sette denne i dag, så er litt nysgjerrig
     
  14. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Uff Sorry. Gammel og glemsk.  OG ble 1.072 og FG ble 1.010

    Et nydelig øl som jeg snart må brygge igjenn

    Beklager seint svar
     
  15. Flygel

    Flygel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hehe :)

    relativ sterk sak .. blir moro å sette i gang idag .. Venter på bryggekompis som er på vei fra Tigerstaden :)
     
  16. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Alltid gøyt å brygge :)

    Imorgen blir det en brown ale :)
     
  17. Jon vold

    Jon vold
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Asker
    Har planer om å brygge denn om kort tid, men har ikke noe simcoe hummle. Ser ikke ut til at det lar seg oppdrive her til lands for tiden. Noen som har ett forslag til hva jeg bør bruke som alternativ? Tenkte selv at Cascade må være det beste valget..
     
  18. Stefan W

    Stefan W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Glesvær
    Chinook? eller Northern Brewer?
     
  19. Ketil

    Ketil
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Har også vært tom for simcoe på de siste HH brygg. Har brukt summit, men det blr ikke helt det samme. Blir selvfølgelig god, men jeg synes den mangler den siste litt skarpe snerten den får med simcoe.
    Bryggmaker.no (katla) har simcoe. Jeg kjøpte hvertfall en halvkilo for et par uker siden.
     
  20. Jon vold

    Jon vold
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Asker
    Jeg tenker å gjøre som denne oppskriftens opphavsmann, å bruke litt flytende maltekstrakt og gå litt ned på pale malten for å få riktig OG. Har en speidel og kan da ikke få OG på 10.75 uten å tilsette ekstrakt. Spiller det noen rolle når man tilsetter ekstraket (begynnelsen eller slutten av kokingen)?
     

Del denne siden