1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Two Captains/HumleHelvete

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av janh, 9 Feb 2012.

  1. erlendbr

    erlendbr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Moelv
    Tenkte jeg skulle prøve meg på denne i morgen, men er usikker på hva jeg trenger av tilsetningene.
    Jeg pleier å bruke PH 5,2 stabilizer i mesken med godt resultat. Hvilke av tilsetningene i oppskriften kan jeg da sløyfe hvis jeg bruker dette også her?

    Fra oppskrift:
    I used 3 Teaspoons Gypsum, 1/2 ts Epson (Mg), 1 ts Calcium Chloride, 1/2 ts Table salt, 1/2 ts Baking powder (Natron) and 1/2 ts Chalk and a dash lactic acid.

    Fint hvis noen kan svare.  :)

    Erlend
     
  2. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Strengt tatt kan du sløyfe alle, men jeg hadde i alle fall beholdt kalsiumsulfatet.
     
  3. erlendbr

    erlendbr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Moelv
    Takker!  :)
     
  4. POSO

    POSO
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Til dere som har brygget denne:

    Jeg har planlagt å brygge denne i helga, og har et spørsmål eller to  :roedme:

    Det står i oppskrifta at "kalkulert IBU" er ca 240. Når jeg legger inn humletilsetningene fra oppskrifta, med de samme tidene og de samme alfasysenivåene, så havner min IBU mye lavere, ca 190 - 200. Når jeg legger inn verdiene fra den humla jeg har, som stort sett er en del høyere på alfasyre, så blir det imidlertid tilsynelatende riktig.

    Jeg har følgende humle:

    Columbus 2012 17,5% Alfa
    Centennial 2012 10% Alfa
    Simcoe 2012 12% Alfa

    Hva bør jeg gjøre, redusere mengdene slik at IBU-verdiene blir som i oppskriften, eller beholde mengdene selv om Alfasyre er høyere?

    Gode råd mottas med den største takknemlighet  :skitbra:

    Mens jeg venter på svar går jeg på kjøkkenet og forbereder en starter med WLP007  :ilike:
     
  5. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Ville justert etter ibu
     
  6. Ketil

    Ketil
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Jeg har nå batch#17 av denne stående til tvangskarbonering. Kan vel si den har blitt en liten favorit her i huset.
    Jeg har alltid fulgt oppskriften som den er. Kun justert for litt andre mender, da jeg bruker kjeler og ikke Speidel. Mitt bryggeprogram påstår at det skal gi IBU 195 (Tinseth). Det gir en knallgod DIPA, som er så godt som identisk med den du kjøper på Polet.
    Jeg vil anbefale deg å følge de mengdene oppskriften sier. Jeg kan aldri tenke meg at du blir skuffet.
     
  7. POSO

    POSO
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    OK, tusen takk for input begge to  :skitbra:

    Da justerer jeg mengdene for endret alfasyre  :ilike:
     
  8. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Det gjør jeg altid. Brygget denne 4 ganger. Ja jeg er et humle hode
     
  9. mlindboe

    mlindboe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vinterbro
    Noen som har en link til denne i beercalc? Må jo bare prøves...

    -M-
     
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Er jo bare å plotte inn
    http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=%20Two%20Captains&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
     
  11. mlindboe

    mlindboe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vinterbro
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Selv sitter jeg og tenker litt på å lage en ekstrakt verson av denne basert på det jeg har igjen av humle rester i frysern

    Chinook 30g
    Centennial 64g
    Columbus 23g
    Hellertau Mittlefruh 75g
    Northern Brewer 54g
    Warrior 69g
    Mosaic 90g

    I så fall vi jeg bytte ut Columbus @90 med Warrior og Simcoe mot Mosaic
    itillegg må jeg redusere litt på Columbus som tørrhumle

    Two Captains Exstract Style: Imperial IPA Brewer: Hans Christian Løberg

    Statistics
    Volume: 12 liters
    OG: 1084
    FG:
    Alcohol: 8.3 % by vol.
    Colour: 22 EBC (Deep amber / light copper)
    Bitterness: 241 IBU
    BU/GU: 2.86
    Fermentables
    Maris Otter Pale Malt 5 EBC 1500 g
    Cara Pils 37 EBC 4 EBC 120 g
    Cara Malt                  30    EBC            60  g
    Crystal Malt 135 120 EBC 120 g
    Demerera Sugar 80 EBC 180 g
    Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g
    Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
    Hops
    Warrior 16% alpha 50 g 90 minutes
    Columbus 16% alpha 15 g 45 minutes
    Mosaic 13% alpha 15 g 30 minutes
    Centennial 10% alpha 20 g 1 minutes
    Mosaic 13% alpha 35 g 1 minutes
    Fermentation
    Yeast: WLP007 Dry English Ale
    Comments:
    Columbus 8g, dry 14 days

    Centennial 15g, dry 14 days

    Mosaic 15g, dry 14 days

    Centennial 4g, dry last 5 days

    Mosaic 4g, dry last 5 days

    Hva tror dere?
     
  13. janvad

    janvad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lyngdal
    Når jeg skal tilsette sukkeret og DME bør det blandes ut med litt kokt vann før tilsetting de siste 15-20 min eller skal jeg bruke kaldt vann?
     
  14. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ingen som har noen innspill på innlegget mitt?

    Alternativet blir å brygge en rettfrem IPA med Marris Otter, 10% crystal malt, OG 1.075,
    http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercal...sort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch= 25g warrior @ 60
    30g centennial @ 15
    30g Mosaic @ 15
    30g centennial @ 5
    30g Mosaic @ 5
    og tørrhumle med resten av Columbus, Chinook og Mosaic humla etter stormgjæringa

    Antageligvis gjære med US-05


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2
     
  15. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Kok opp vann ja, enklere å røre det ut da.
     
  16. janvad

    janvad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lyngdal
    Kan noe se over dette humlehelvete og si om den ser ok ut?

    http://www.brewmate.net/recipes/XtcVR64kGbkcEi9ccfGb.xml
     
  17. Ketil

    Ketil
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Så fin ut den. Jeg koker aldri mer enn 60 min. Hvorfor 90?
    Regner med du skal bruke to poser gjær til denne. Da kan du regne med en FG på mellom 08 og 12. Det er der min som regel ligger. Da er du vel også nærmere originalens alkoholinnhold.
     
  18. janvad

    janvad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lyngdal
    Satser på og få en lavere FG ja og skal bruke 2 poser gjær til denne med så høy OG,

    Tørrhumlingen skal foregå i gjærkaret  30+30+30 dag 5 og 8+8+8 dag 10
    Satser på og la den gjære i 14-16 dager eller bør den stå lenger?
     
  19. Ketil

    Ketil
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Skulle holde det. Hender det tar litt tid før siste tørrhumle synker til bunnen. Pleier å sette den litt kjølig (10-12 grader) noen dager før tapping. Da klarner den veldig fint. Burde gå greit med den sommeren vi foreløpig har.
     
  20. janvad

    janvad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lyngdal
    Ok, har gjæringskap med stc-1000 så temp er ikke noe problem, hvor mye kokt vann bør jeg blande ut DME og sukkeret med? og er det siste 15-20 min av koketiden de to skal tilsettes?
     

Del denne siden