1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Two Captains/HumleHelvete

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av janh, 9 Feb 2012.

  1. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Warrior kunne du også brukt, det brukte jeg forrige gang som bitterhumle, men jeg ville beholdt Columbus som tørrhumle
    Evt. en kombinasjon av Chinnok/Warrior for bitter



    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Bruk Cara malt av samme EBC ja


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. golfref

    golfref
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk igjen.

    Litt research hjeme på nettet lærte meg at Columbus også heter Zues eller Tomahawk. Kona mi stakk innom butikken og de hadde det! Cara Malt av samme EBC kjøpt også. Glede meg til lørdag...
     
    loebrygg liker dette.
  4. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, finner du Thommahawk/Zeus og Cara malt av samme farge er jo problemet løst
    Men jeg vil likevel eksperimentere med Chinook/Warrior neste gang ;-)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Grei kone!
     
    HåvardF liker dette.
  6. golfref

    golfref
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kalsiumsulfatet...når skal jeg slenge det inn? I vannet jeg koker opp til mesking eller opp i vørteren mens den koker?
     
  7. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Svarstad
    Meld deg inn i Norbrygg, så får du tilgang til en glimrende artikkel om vannjustering ;)
    Sånn ellers; CaSO4 brukes både i skyllevann og i mesken. Se http://www.glennrlie.net/kalk_vann
     
  8. golfref

    golfref
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for tipset om medlemskap. Akkurat gjort det.
     
    Robert W, Sarsveen og Einar Michelsen liker dette.
  9. golfref

    golfref
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei...har et spørsmal. Har regnet litt feil og skal være bortreist på beregnet "tappedag". Lurer på p.g.a tørrhumling med denne oppskriften, er det uheldig dersom ølet sitter et par dager lengre i gjæringskaret?
     
  10. bobkaare

    bobkaare
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bør ha minimalt å si.
     
  11. Cito

    Cito
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Hei godtfolk :)
    Har prøvd etter beste evne å putte originaloppskrift fra side 1 inn beercalc. Har justert slik at jeg får 6kg malt, brygger på Speidel 20.
    Litt usikker på malttypene som ligger i beercalc jeg har valt, er dette de riktige i forhold til oppskrift?
    Jeg har valgt å slå sammen 240g Carapils Weyermalt og 115g Caramalt T Fawset til 355g Carapils 37EBC, blir dette noelunde riktigt?
    Om noen har lyst å kikke over denne hadde jeg satt pris på tilbakemeldinger :)

    http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...numshow=100&namesearch=&brewersearch=Hallgeir
     
  12. Mats82

    Mats82
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Da er min humle helvete fredig brygget å stått på flaske i snart et par uker, bør jeg nå sette den på 4 grader for litt lagring, eller er den helt fredig nå. har oxo lest at hummlen blir litt rundere å smaker enda bedre etter litt lagring, evt hvor lenge å ved hvilken temperatur.
     
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Første flaska er nå ferdig
    Drikk en hver uke, del med venner til du er tom
    Og ikke glem å brygge underveis så du ikke går tom
     
  14. Mats82

    Mats82
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    det er det som er problemet, deler for mye å drikker opp alt, å på slutten smaker det enda bedre.:) å angrer på at jeg ikke var mer sparsom.
    men men bare å brygge mer som du sier.
     
  15. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Den blir ikke bedre enn etter 1 -2 måned eller to uansett, så det er bare å drikke den opp før det
     
  16. Cito

    Cito
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Min kom på fat i går, coldcrash, 3 bar og 15 min vugging......blir ikkje bedre en det den er no :) nydelig øl!!
     
  17. hansrb

    hansrb
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kristiansand
    1-1,5mnd etter flasking begynner den allerede å miste humle, så her er det bare å dele mens den er best...
    Når jeg brygger denne begynner jeg allerede å varsle så snart den er på flaske, så brødre, mødre og andre er klare til å komme og drikke mens den er fersk.
     
    Per_Inge liker dette.

Del denne siden