Hallstein
Norbrygg-medlem
Planlegger brygging på nyåret, og har lest en del ang. tysk hveteøl. Sist gang jeg brygget hveteøl brukte jeg BIAB, brygga med 50/50 hvete og pilsenermalt, med kun 60min humletilsetning, og brukte en pakke smågammel Wyeast 3068 Weihenstephaner gjær, samt protafloc i koken. (gjorde altså litt feil) Ølet ble krystallklart (mest sannsynlig pga. protafloc) og smakte absolutt ikke hveteøl.
Her har jeg lest.
http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?f=5&t=40751
Til nyåret skal jeg derimot ha klart magnetrører, samt at jeg har begynt å brygge med meskebag.
Har derfor noen spørsmål: Hvor viktig er det at jeg bruker tysk malt? Har maltet virkelig SÅ mye å si?
Jeg vil brygge noe som minner om, eller kommer nært Paulaner, slik linken lenger opp viser. Er det andre viktige faktorer her?
Jeg har mulighet for både å putte ølet på fat og flasker, og jeg har tilgang på både 0,33 og 0,50 flasker i store mengder.
Har hveteøl en fordel med å bli flasket, med tanke på å riste opp bunnfallet når man serverer?...
Her har jeg lest.
http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?f=5&t=40751
Til nyåret skal jeg derimot ha klart magnetrører, samt at jeg har begynt å brygge med meskebag.
Har derfor noen spørsmål: Hvor viktig er det at jeg bruker tysk malt? Har maltet virkelig SÅ mye å si?
Jeg vil brygge noe som minner om, eller kommer nært Paulaner, slik linken lenger opp viser. Er det andre viktige faktorer her?
Jeg har mulighet for både å putte ølet på fat og flasker, og jeg har tilgang på både 0,33 og 0,50 flasker i store mengder.
Har hveteøl en fordel med å bli flasket, med tanke på å riste opp bunnfallet når man serverer?...