Hei. Har noen generelle spørsmål. Jeg skal lage meg en tysk pilsner, og er litt usikker på noen ting. Når gjæringen er ferdig (2 uker?), så skal en sette det på flaske (0,33 liter). Hva er beste måten å karbonere på? Hvor lenge må den stå etter karbonering før en kan sette korken på? Hvor lenge går det før en kan drikke hærligheten?
Hva må en gjøre for å klarne ølet mest mulig?
Jeg bruker denne gjøren: Wyeast #2042 Danish lager, er det slik at den er en undergjær, og må gjøres på under 10 grader? Hva skjer om jeg gjærer på 15 grader (kaldeste plassen i huset)?
Er det også sant at en bruker 2,5 liter vann pr kg malt i mesken, for å skylle i etterkant for å få vørteren opp på ønsker antall liter?
Masse spørsmål, men jeg er nybegynner og har lyst å lage det korrekt første gangen. Slik at det i det minste ikke er teknikken som gjør at ølet smaker septiktank...
MvH
Erik
Hva må en gjøre for å klarne ølet mest mulig?
Jeg bruker denne gjøren: Wyeast #2042 Danish lager, er det slik at den er en undergjær, og må gjøres på under 10 grader? Hva skjer om jeg gjærer på 15 grader (kaldeste plassen i huset)?
Er det også sant at en bruker 2,5 liter vann pr kg malt i mesken, for å skylle i etterkant for å få vørteren opp på ønsker antall liter?
Masse spørsmål, men jeg er nybegynner og har lyst å lage det korrekt første gangen. Slik at det i det minste ikke er teknikken som gjør at ølet smaker septiktank...
MvH
Erik