Oppdatering på hvordan det hele gikk. Søndag 7-5-17 så flasket jeg. Det endte opp med 15,5 Liter totalt. Fg endte opp på 10,06. Så jeg fikk en alkohol % på 6%.
Men er det en ting jeg skal gjøre annet ledes så er det å bruke en sil når jeg skal overføre ølet i nytt kar. Hmm noe som kansje ikke lar seg gjøre om andre karet er en vin ballong... (pga det smale holde) Hmm. Skal hvertfall ha humlen i humle pose.. alt i alt så mistet jeg 5 liter pga alt humle og bær guggen som bare sugde til seg alt av veske.. mulig jeg skal ha purren i en humlepose også neste gang? Men med dette brygget har jeg lært utrolig mye på div fremgangs måter er ikke det litt av selve brygge opplevelsen?
Flasket 10 liter i store og små flasker, og så kom jeg på en "smart" idè.. jeg liker å prøve meg frem, jeg liker sur øl.. hvorfor ikke tilsette melkesyre 80% som jeg har liggende i de resterende 5 liter av ølet. Så får jeg en litt surere ipa...
haha... fungerte i hodet.. ikke i virkeligheten.. jeg hadde IKKE peiling på hvor mye jeg skulle bruke.. fant ikke så mye på nett heller igrunn. Så jeg brukte 1 DL og slengte det opp i resten av det som er igjen i karet...
Fy faen så surt.... her bæsja jeg på leggen. Haha. Fant ut i ettertid at man bruker ca 1-2 DL på 20 liter.. ikke 5 liter
Men smaken var ikke stygg. Bare ekstremt surt.. så jeg flasket i veg for å bare glede meg til å smake på slutt resultatet
Men er det en ting jeg skal gjøre annet ledes så er det å bruke en sil når jeg skal overføre ølet i nytt kar. Hmm noe som kansje ikke lar seg gjøre om andre karet er en vin ballong... (pga det smale holde) Hmm. Skal hvertfall ha humlen i humle pose.. alt i alt så mistet jeg 5 liter pga alt humle og bær guggen som bare sugde til seg alt av veske.. mulig jeg skal ha purren i en humlepose også neste gang? Men med dette brygget har jeg lært utrolig mye på div fremgangs måter er ikke det litt av selve brygge opplevelsen?
Flasket 10 liter i store og små flasker, og så kom jeg på en "smart" idè.. jeg liker å prøve meg frem, jeg liker sur øl.. hvorfor ikke tilsette melkesyre 80% som jeg har liggende i de resterende 5 liter av ølet. Så får jeg en litt surere ipa...
haha... fungerte i hodet.. ikke i virkeligheten.. jeg hadde IKKE peiling på hvor mye jeg skulle bruke.. fant ikke så mye på nett heller igrunn. Så jeg brukte 1 DL og slengte det opp i resten av det som er igjen i karet...
Fy faen så surt.... her bæsja jeg på leggen. Haha. Fant ut i ettertid at man bruker ca 1-2 DL på 20 liter.. ikke 5 liter
Men smaken var ikke stygg. Bare ekstremt surt.. så jeg flasket i veg for å bare glede meg til å smake på slutt resultatet