Ukarbonert øl

Har flasket en belgisk trippel som ikke vil karbonere. Brukte drops. Er det helt tullete å tømme dem på fat og gønne på? Ser for meg oksidering og sånn.
 
Prøv å vende dem opp ned et par ganger om dagen er par - tre dager og pass på at de står varmt nok. Hjelper ikke det så må du kanskje fylle etter med frisk gjær.
 
Da hadde jeg ikke vært overrasket. Har dessverre opplevd det samme
Du kan gjøre som det forslåes å vende litt på flaskene og vente et par uker til, ellers ville jeg tilsatt litt ekstra frisk gjær
 
Karboneringsgjær er vel den tryggeste løsninga. Du kan enten drysse noen korn i hver flaske, eller rehydrere gjæren først og dosere med sprøyte (anbefalt metode).
 
Da hadde jeg ikke vært overrasket. Har dessverre opplevd det samme
Du kan gjøre som det forslåes å vende litt på flaskene og vente et par uker til, ellers ville jeg tilsatt litt ekstra frisk gjær
Hmm. Prøver dette først. For å plaske dem på et fat er ikke særlig smart?
 
Flaska ein trippel på 9,5 % som brukte sikkert eit par månadar på å få kolsyre. Dette er uansett eit øl som godt kan stå lenge og toler lagring så du har god tid .
 
Tilbake
Topp