Uklarhet i kjøleskap

Signal

Norbrygg-medlem
Mitt første brygg ble klarnet i kjølig utebod, tappet på flasker og satt til karbonering en god stund. Alt grums har bunnfelt seg og jeg var godt fornøyd, men når jeg har det i kjøleskapet så blir det uklart (ikke grums, de står pent og i ro). Hva kan skape denne uklarheten? Jeg brukte supermoss hb (to måleskjeer til ca 30l ferdig vørter) under koking.
 
Chill haze. Det er proteiner som "klumper" seg sammen ved lavere temperaturer slik at de blir store nok til at man kan se de og da får du denne tåken.

Er kun estetisk. Gjør ingenting med smaken.

Raskere kjøling av vørter er første steg å begynne å se på.

Finnes mange gode artikler om det. BYO har en god en som heter conquering chill haze.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Det er viktig å kjøle vørteren raskt ned etter koking for å felle ut proteinene som forårsaker kjøletåke, disse feller bare ut ved rask nedkjøling.
 
Tilbake
Topp