Gahr
Norbrygg-medlem
beefeater skrev:Blir dette godt? Spesiellt når det gjelder krydder og appelsinskall og den lave IBUen er jeg på det hvite på kartet her. Og gjæringstemperatur
Det blir sikkert godt. Men en klassisk wit har faktisk enda lavere IBU. Godt under 20 er normen. Jeg hadde lagt meg på 15-17. Jeg bruker 40 g appelsinskall (ferskrevet, kun det gule), 20 g korianderfrø og 2 g kamille til 22,5 liter.
På maltsiden hadde jeg kuttet ut münchenermaltet om målet var å lage en mest mulig klassisk belgisk utgave. Det var vanlig å bruke vindtørket malt til wit i gamle dager, så ølet var svært lyst (ikke for ingenting det blr kalt "wit"). Jeg hadde kjørt en proteinrast på ca. 15 min. forsukring på 65-66 C og utmesking på 78 C.
Start gjæringen på 18 C og la den stige till ca. 23 mot slutten av gjæringen. Vær oppmerksom på at WLP400 jobber litt senere enn mange andre alegjærtyper, men den humper avgårde og lager svært mye skum.
Har en wit stående i kegeratoren nå. En fantastisk øltype!