Jeg brukte US - 05 i mitt første (og foreløpig eneste) brygg, en Hop sanatorium IPA allgrain sett fra bryggselv. Oppskrift av ABC Brewing.
Oppskriften angir OG til 1.063 - 1.066 og FG til 1.011 - 1.013. Jeg traff OG på 1.066 og var strålende fornøyd med 21,5 liter i gjæringskaret.
Dette gjæret i 13 dager på 19 - 20 grader og traff FG på 1.011 noe jeg også var strålende fornøyd med ettersom jeg ville oppnå anslått alkoholinnhold på 7%. Jeg mesket på 64 grader i 90 min, og ble derfor ikke overraket over at jeg oppnådde dette.
Så, over til mitt spørsmål angående US -05.
Jeg må si meg veldig fornøyd med ølet, men det føles ganske søtt (spesielt om det blir litt temperert) noe jeg ikke hadde forventet siden jeg mesket på "lav" temperatur. Er det gjæren som gir denne sødmen, eller kan det være et samspill mellom alle ingrediensene ???
Rett fra kjøleskap smaker den veldig godt, og har en flott aroma.
Oppskriften angir OG til 1.063 - 1.066 og FG til 1.011 - 1.013. Jeg traff OG på 1.066 og var strålende fornøyd med 21,5 liter i gjæringskaret.
Dette gjæret i 13 dager på 19 - 20 grader og traff FG på 1.011 noe jeg også var strålende fornøyd med ettersom jeg ville oppnå anslått alkoholinnhold på 7%. Jeg mesket på 64 grader i 90 min, og ble derfor ikke overraket over at jeg oppnådde dette.
Så, over til mitt spørsmål angående US -05.
Jeg må si meg veldig fornøyd med ølet, men det føles ganske søtt (spesielt om det blir litt temperert) noe jeg ikke hadde forventet siden jeg mesket på "lav" temperatur. Er det gjæren som gir denne sødmen, eller kan det være et samspill mellom alle ingrediensene ???
Rett fra kjøleskap smaker den veldig godt, og har en flott aroma.