Jeg har bare brygget en batch foreløpig og skal brygge neste nå til helgen. Dette med vannmengde synes jeg er uklart. Hvilken vannmengde skal jeg starte med, hvor mye skal jeg skylde med osv. Det står mye bra en del steder, men jeg må vel ha det inn med teskje!
Ølbrygging fra hånd til munn har alle oppskriftene på 25L. Vil det si at jeg skal starte med 25L, eller følge den oppskriften de har angående vanntap til malten, fordampning osv og legge til dette som startvolum? Er 25L hva jeg vil sitte igjen med av vørter eller øl? Hva er riktig skyllemengde?
Og klarer min speidel 20L å brygge etter oppskriftene fra denne boka eller må jeg redusere alt med 20%?
Om noen har en speidel 20L og bruker denne boka for oppskrifter så tar jeg imot alle tips
Det første brygget ser bra ut og var enkelt å følge oppskrift da det stod klart og tydelig hva jeg skulle starte med av vann og vannmengde jeg skulle skylde med(Lucky Jack oppskrift fra bryggselv.no)
Ølbrygging fra hånd til munn har alle oppskriftene på 25L. Vil det si at jeg skal starte med 25L, eller følge den oppskriften de har angående vanntap til malten, fordampning osv og legge til dette som startvolum? Er 25L hva jeg vil sitte igjen med av vørter eller øl? Hva er riktig skyllemengde?
Og klarer min speidel 20L å brygge etter oppskriftene fra denne boka eller må jeg redusere alt med 20%?
Om noen har en speidel 20L og bruker denne boka for oppskrifter så tar jeg imot alle tips
Det første brygget ser bra ut og var enkelt å følge oppskrift da det stod klart og tydelig hva jeg skulle starte med av vann og vannmengde jeg skulle skylde med(Lucky Jack oppskrift fra bryggselv.no)