1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Usmak i vørter før gjæring.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Vesterhell, 13 Sep 2016.

  1. Vesterhell

    Vesterhell
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei dere.

    Har da følt den kjipe følelsen av å se 15 liter øl gå rett ned i sluket på badekaret for første gang.
    Etter å ha lest i øst og vest så kan det virke som om det dreier seg om taniner/astrigens?

    Det jeg vet er at denne usmaken var på plass før gjæring. Jeg klare ikke helt beskrive dette, nærmeste jeg kommer er en utenlandsk tannkrem jeg engang har smakt(ikke veldig behjelpelig).Det legger seg en tørr og besk smak bakerst i ganen som gjør at du ikke får lyst på mer og man føler seg tørr i munnen. Man kan lukte det av ølen også.

    Lot ølen stå i 45 dager etter gjæring men smaken er kun marginalt bedre.

    Noen som har vært borte i det samme og vet hva det skyldes, muligens forklare/beskrive smaken bedre en meg?
     
  2. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det var altså vørteren før hovedgjæring som smakte dårlig? Ble den brent under kok?
     
  3. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Den tørrheten du beskriver får ihvertfall meg til å tenke astringens/taniner, uten at jeg er noen ekspert på området. Kunne det minne om tørrheten du kan få av te?
     
  4. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Hvis du beskriver oppskriften og fremgangsmåten er det litt lettere å finne svaret :)
     
  5. Vesterhell

    Vesterhell
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg mener det ikke var mere svidd i bunn en ved andre ganger jeg har brygget. Begynner å bli en stund siden og elendig bryggelogg fra dagen.
    Men usmaken er fortsatt friskt i minnet. Vi følteegntlig at vi hadde gjordt ting ganske bra, men ble litt fulle før vi var i mål.
     
  6. Vesterhell

    Vesterhell
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har ikke drukket te på årevis, men skal prøve en kopp for å smake/føle.
     
  7. Vesterhell

    Vesterhell
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det var en APA fra Ølbrygging.no Syntes det hele gikk fint under bryggeprossen og vi var godt fornøyd med den, men som skrevet over så ble vi litt fulle mot slutten. Brygg nr 2 en lørdag på BB60Automatic. Lucky Jack APA'en fra Bryggselv ble meget god som vi brygget først på dagen. Vi har nå brygget 11 batcher som 10 har bydd på meget god øl. Kan korn vere en mulighet, for høy/lav temperatur på skylle vann, andre ting?

    Her er linken til slik vi prøvde å gjøre det: http://www.olbrygging.no/products/american-pale-ale-apa
     
  8. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Åssen ble detta her da? Forsvant smaken etter litt lagring?
     
  9. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    "Har da følt den kjipe følelsen av å se 15 liter øl gå rett ned i sluket på badekaret for første gang."

    Spør Dodraugen, kanskje han vet. ;)
     
  10. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ah akkurat ja.. I svima jeg :)
     
    Amarillo liker dette.

Del denne siden